Galaxy Digital CEO: ‘Voel me comfortabel om long bitcoin te zijn’

454 totale weergaven

Volgens Galaxy Digital CEO Mike Novogratz is het bezitten van bitcoin vandaag de dag een stuk minder spannend dan zes maanden geleden. Op dat moment zaten we nog middenin de agressieve rentecampagne van de Amerikaanse Federal Reserve, die komende week mogelijk zijn finale krijgt, en zagen we natuurlijk FTX op spectaculaire wijze imploderen. Verder haalde ook de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) meerdere malen hard uit naar enkele grote namen binnen de industrie.

Ondanks al die ellende wist bitcoin iedere andere financiële asset zijn hielen te laten zien en sinds de bodem van november 2022 met bijna 100 procent te stijgen.

Bitcoin is een blijvertje

Wat die stijging volgens Novogratz betekent is dat bitcoin een "blijvertje" is. In gesprek met CNBCs Squawk Box zei de investeerder het volgende: "de normalisatie van een overheidstekort van 5,0 procent is waarom bitcoin, goud en zilver het fantastisch doen. Ik schaar ze allemaal in hetzelfde rijtje. Bitcoin heeft nog de grootste adoptiecyclus voor zich", aldus Novogratz.

Verder deelt Novogratz het vaak gehoorde argument dat hij bitcoin ziet als een digitale versie van goud. "Ik zie bitcoin als digitaal goud om waarde in op te slaan", aldus de investeerder.

Verder is hij optimistisch over de toekomst vanwege het instappen van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, die recent een aanvraag voor een Spot Bitcoin ETF indiende. Dat zal volgens Novogratz de institutionele interesse in bitcoin alleen maar doen vergroten.

Europese Spot Bitcoin ETF

Verder is Jacobi Asset Management van plan om deze maand zijn Spot Bitcoin ETF te lanceren in Europa aan de Amsterdamse Euronext. Oorspronkelijk was het plan om de ETF al in juli 2022 te lanceren, maar volgens het fonds was de "timing niet goed" op dat moment.

Op zich is dat logisch, omdat we destijds net de implosie van Terra achter de rug hadden en later ook FTX onderuitging. Wat dat betreft kunnen we stellen dat Jacobi gelijk had met die analyse.

Nu is het momentum weer aan de zijde van bitcoin en kan dat een vliegwiel zijn voor de lancering van de Spot Bitcoin ETF op de Amsterdamse beurs.

Een Spot Bitcoin ETF kan geen hefboom of derivaten gebruiken, waardoor dit een behoorlijke stijging van de koers tot gevolg kan hebben als de Europese markt op de ETF springt. Het wordt interessant om te zien hoe het fonds zal presteren tijdens de eerste paar dagen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....