Geen btw voor cryptobedrijven in Rusland

Geen btw voor cryptobedrijven in Rusland

Rusland heeft een wetsvoorstel goedgekeurd om cryptobedrijven vrij te stellen van het betalen van btw-belasting. Het belastingvoordeel geldt voor beurzen en brokers die cryptocurrency's omwisselen in andere valuta maar ook voor bedrijven die een eigen munt uitgeven. Dat meldt persbureau Reuters.

Hoewel er in het land al lange tijd scepsis over cryptovaluta, worden er toch stapjes gezet qua regulering. De overheid heeft al licenties vertrekt aan het blockchainplatform Atomyze Russia en het bekende Sberbank. Naar aanleiding van westerse sancties is Rusland ook druk doende om vriendelijke regels in het leven te roepen voor finance bedrijven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het uitwisselen van crypto's is dan btw-vrij, bedrijven betalen nog wel 20% vennootschapsbelasting. In het nieuwe ontwerp wordt dat tarief ook verlaagd: 13% vennootschapsbelasting voor Russische bedrijven en 15% voor buitenlandse bedrijven.

De Eerste Kamer in Rusland moet het wetsontwerp nog beoordelen en vervolgens moet president Vladimir Poetin het nog ondertekenen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Rusland belasting

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties