Geen btw voor cryptobedrijven in Rusland

Rusland heeft een wetsvoorstel goedgekeurd om cryptobedrijven vrij te stellen van het betalen van btw-belasting. Het belastingvoordeel geldt voor beurzen en brokers die cryptocurrency’s omwisselen in andere valuta maar ook voor bedrijven die een eigen munt uitgeven. Dat meldt persbureau Reuters.

Hoewel er in het land al lange tijd scepsis over cryptovaluta, worden er toch stapjes gezet qua regulering. De overheid heeft al licenties vertrekt aan het blockchainplatform Atomyze Russia en het bekende
Sberbank. Naar aanleiding van westerse sancties is Rusland ook druk doende om vriendelijke regels in het leven te roepen voor finance bedrijven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het uitwisselen van crypto’s is dan btw-vrij, bedrijven betalen nog wel 20% vennootschapsbelasting. In het nieuwe ontwerp wordt dat tarief ook verlaagd: 13% vennootschapsbelasting voor Russische bedrijven en 15% voor buitenlandse bedrijven.

De Eerste Kamer in Rusland moet het wetsontwerp nog beoordelen en vervolgens moet president Vladimir Poetin het nog ondertekenen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...