Geheime informatie in zaak over witwassen 119.754 bitcoin

Beryl Howell van een districtsrechtbank in Columbia maakt bekend dat de zaak van de beruchte Bitfinex-bitcoin-hack geheime informatie zal bevatten. Het gaat om een nieuw bevel in de ‘Razzlekhan’-zaak.

Bitcoinzaak

Volgens The Block is er een document ingediend met belangrijke informatie over de zaak. In het belang van de veiligheid en bescherming van de Verenigde Staten wil men voorkomen dat deze informatie ongeoorloofd openbaar komt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Howell heeft de Classified Information Procedures Act Protective Order ondertekent. Het bevel heeft betrekking op informatie die door de uitvoerende macht is geclassificeerd als ‘geheim’, ’topgeheim’ of ‘gevoelige informatie’

Bitfinex-hack

Het betreft de zaak waarin Ilya Lichtenstein en Heather Morgan zijn verdacht van het witwassen van 119.754 bitcoin. Amerikaanse opsporingsdiensten haalden enkele maanden geleden ruim 94.000 bitcoin terug.

Heather Rhiannon Morgan staat ook wel bekend als Razzlekhan. Dit was haar artiestennaam als rapper. In februari werd het tweetal gearresteerd op verdenking van het witwassen van $4,5 miljard.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitfinex