Gelekt: Microsoft wil cryptowallets naar Xbox brengen

Recent gelekte documenten onthullen dat techgigant Microsoft van plan is om cryptowallets te integreren in zijn Xbox-gamingconsole.

De gelekte interne documenten die zijn gepost op het gamingforum ResetEra laten zien dat de Xbox-roadmap voor mei 2022 ondersteuning voor cryptowallets omvatte. Specifieke details over deze geplande integratie zijn echter niet getoond.

Phil Spencer, het hoofd van Xbox, schrijft de lek toe aan juridische stappen van de Federal Trade Commission tegen Microsoft. Het verzet van de FTC tegen de overname van Activision Blizzard ter waarde van $69 miljoen leidde ertoe dat Microsoft per ongeluk gelekte documenten opnam bij hun indieningen.

Nieuwsberichten hebben het over belangrijke communicatie tussen Xbox-executives, plannen voor een nieuwe discloze Xbox Series X, een gyroscoopcontroller en zelfs een next-gen hybride Xbox in 2028.

Desondanks probeert Spencer de situatie luchtig op te vatten en zegt dat sommige plannen al zijn gewijzigd. Hij zegt:

“Het is moeilijk om het werk van ons team op deze manier gedeeld te zien, omdat er zoveel is veranderd en er zoveel is om enthousiast over te zijn, zowel nu als in de toekomst.”

Cryptocommunity

Hoewel Spencer heeft aangegeven dat de plannen van het bedrijf mogelijk zijn gewijzigd, blijft de cryptogemeenschap optimistisch over het lek. Tyler Winklevoss, medeoprichter van Gemini, geeft zijn mening over het incident en benadrukt de enorme omvang van de game-industrie.

“Crypto is gamer-geld en gaming is een grotere industrie dan Hollywood en de muziekindustrie samen,” zegt hij.

Ondertussen heeft deze ontwikkeling speculatie op gang gebracht dat de integratie nieuwe toepassingen voor cryptocurrency’s zoals bitcoin (BTC) kan openen.

Het is echter belangrijk op te merken dat Microsoft nog geen officiële integratie heeft bevestigd. Niettemin onderstreept de enthousiaste reactie van de cryptogemeenschap het belang van traditionele techgiganten die de opkomende industrie omarmen.

In augustus breidt Microsoft zijn samenwerking binnen de cryptosector uit door samen te werken met Aptos Labs, de ontwikkelaar van het layer1 blockchain-netwerk Aptos (APT). Deze samenwerking heeft tot doel de mogelijkheden van het web3-ecosysteem te bevorderen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...