Geluidsoverlast door bitcoin miners een probleem in VS

Verschillende counties in de Amerikaanse staat Arkansas haasten zich om nieuwe verordeningen te implementeren voor augustus, wanneer cryptomining-faciliteiten onder dezelfde regels vallen als datacentra.

Deze dringende wetgeving is erop gericht de geluidsoverlast en andere activiteiten die verband houden met cryptomining te beheersen, nog voordat de nieuwe staatswet op 1 augustus in werking treedt. De nieuwe staatswet brengt cryptomining-faciliteiten onder dezelfde regulering als die van datacentra, creëert richtlijnen voor miners en beschermt hen tegen discriminerende regelgeving en belastingen.

Staatsvertegenwoordiger Rick McClure, de auteur van het wetsvoorstel, merkte op dat “niemand tegen dit wetsvoorstel sprak in commissies of op de wetgevende vloer.” De cryptomining-bedrijven in Arkansas omvatten onder andere Green Digital, GMI Computing, United BitEngine en Cryptic Farms.

Echter, ondanks de bescherming die deze wet biedt aan miningfaciliteiten, hebben de lokale bewoners amper de tijd gehad om deze nieuwe wetgeving te bespreken. Dit heeft geleid tot groeiende onrust en bezorgdheid, voornamelijk veroorzaakt door de aanzienlijke geluidsoverlast van deze faciliteiten.

Lokale autoriteiten zijn meer regels aan het implementeren om klachten over overmatig lawaai 24 uur per dag aan te pakken. “Ik heb geen problemen met het minen van crypto, maar wel met het geluidsniveau en het gebrek aan zorg voor onze buren,” zei Kris Kendrick, rechter van de vrede in het Quorum Court van Faulkner County, tijdens een bijeenkomst in juli.

Na de goedkeuring van het wetsvoorstel heeft de Association of Arkansas Counties een modelverordening ontwikkeld die counties kunnen gebruiken voordat de wet van kracht wordt. Sinds juni hebben meer dan een dozijn counties naar verluidt geluidsverordeningen doorgevoerd die gericht zijn op datacentra.

Justice of the Peace Maree Coats benadrukte dat het niet alleen gaat om het ongemak van mensen die niet langer van hun thee kunnen genieten op hun veranda, maar dat deze mensen het geluid van de miningoperaties 24/7 vanuit hun slaapkamers kunnen horen.

Lees ook




Amerikaans ministerie van Justitie versterkt team voor aanpak van cryptomisdaad

 





Bitcoin breekt los: zwakke correlatie met de Amerikaanse dollar in 2023

 

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsminer

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...