Gemini CEO noemt Barry Silbert een 'fraudeur' en eist ontslag

Gemini CEO noemt Barry Silbert een 'fraudeur' en eist ontslag

Cameron Winklevoss, CEO van Gemini, eist in een open brief op Twitter het ontslag van de CEO van Digital Currency Group, Barry Silbert. De ruzie tussen de twee gaat een volgende, escalerende fase in.

De toon van Winklevoss is hard en vol details. Hij zegt onder meer: 'Ik schrijf je om te laten weten dat Gemini en ruim 340.000 Earn gebruikers zijn opgelicht door Genesis Global Capital LLC, samen met het moederbedrijf Digital Currency Group'. Via het Earn programma van Gemini konden klanten rente krijgen op hun bitcoin en andere munten.

Gemini heeft naar verluidt 900 miljoen dollar aan klantengelden laten stallen bij Genesis, maar het is onduidelijk waar dit geld is gebleven. Volgens Winklevoss heeft Genesis en DCG hen en hun klanten keer op keer voorgelogen. Ze zijn het slachtoffer van wanbeleid bij zowel handelshuis Genesis, geraakt door de ineenstorting van hedgefonds Three Arrows Capital (3AC) en FTX.com, wat resulteerde in een financieel gat van 8 miljard dollar.

Daarvan staat circa 1,2 miljard dollar open die het schuldig is aan Gemini en ook het Nederlandse Bitvavo. Volgens Winklevoss heeft Silbert als eindverantwoordelijke géén enkele actie ondernomen om de dreun na het 3AC-drama te verzachten.

'Hij heeft ervoor gekozen om het gat van $1,2 miljard niet te vullen'. Hij eist ook het ontslag van Silbert als CEO van DCG en zegt geen andere optie te zien om uit deze impasse te komen met Silbert aan het roer. In een eerdere brief van Winklevoss zijn er ook al enkele harde noten gekraakt. De Nederlandse beurs Bitvavo, ook geraakt door de problemen omdat het nog 280 miljoen euro heeft uitstaan bij Genesis, komt vandaag ook met een nieuwe update.

Lees meer over:
Gemini Digital Currency Group

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties