Gemini en Genesis lijnrecht tegenover elkaar: ‘Dit is misleidend op zijn best’

Gemini, een prominente cryptobeurs, heeft het faillissementsherstelplan van Genesis en Digital Currency Group (DCG) scherp bekritiseerd. Volgens een recente rechtbank indiening, beschouwt Gemini het voorgestelde plan als “misleidend op zijn best“.

Genesis, een partner van Gemini in een leningprogramma dat al maanden bevroren is, en haar moederbedrijf DCG, stelden eerder deze week voor dat meer dan 230.000 retail schuldeisers die gebruik maakten van het Gemini Earn-programma bijna volledig gecompenseerd zouden worden onder een voorgestelde vergoedingsregeling. Het Earn-programma werd aangeboden aan klanten van de Gemini cryptobeurs, terwijl Genesis de financiële infrastructuur leverde die het programma draaide.

Echter, volgens Gemini zullen de gebruikers van Gemini Earn niet het “werkelijke waarde” van het geld dat ze verschuldigd zijn terugkrijgen onder het voorstel. De advocaten van Gemini beweren dat de voorgestelde herstelpercentages van DCG een “totaal luchtspiegeling” zijn en beschuldigen DCG van misleiding en mogelijk bedrog.

DCG heeft een schuld van meer dan $1,65 miljard aan Genesis, die op haar beurt ongeveer $1,2 miljard verschuldigd is aan Gemini. Volgens het voorstel van DCG zou dit geld in twee tranches over zeven jaar worden betaald, waardoor de gebruikers van Gemini Earn bijna volledig gecompenseerd zouden worden. De advocaten van Gemini betwisten deze bewering echter en beweren dat het voorstel van DCG het bedrijf in staat zou stellen om “par” herstelbetalingen te doen via “ontoereikende” leningen onder de marktprijs.

De advocaten van Gemini voegden eraan toe dat het voorstel van DCG sterk lijkt op een poging om zijn aanzienlijke verplichtingen te voldoen door het uitgeven van ‘I.O.U.s’ in plaats van het daadwerkelijk betalen van echt geld en digitale activa. Ze bekritiseerden ook de pogingen van DCG om de schuldeisers van Genesis te “verslijten” in de hoop dat ze wanhopig genoeg zouden worden om een aanzienlijke korting te accepteren.

Dit geschil tussen Gemini en DCG over de schulden van Genesis aan Gemini is al maanden aan de gang. Het bereikte een hoogtepunt toen Gemini DCG en haar CEO in juli aanklaagde, een dag nadat DCG een deadline had gemist om een herstructureringsdeal te sluiten voor haar noodlijdende leeneenheid.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...