Gemini dringt aan op seponeren van zaak om Earn-programma

Cryptocbeurs Gemini heeft opnieuw haar beklag ingediend als onderdeel van haar inspanningen om het lopende proces tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) te laten seponeren. In het hart van de controverse staat de beschuldiging dat Gemini Earn, een dienst die klanten in staat stelt crypto-assets zoals Bitcoin uit te lenen aan Genesis, de beveiligingsvoorschriften heeft overtreden door niet-geregistreerde effecten aan te bieden.

Uit documenten die op 18 augustus zijn ingediend bij de U.S. District Court voor het Southern District of New York, blijkt dat Gemini betoogt dat de SEC geen duidelijke beschuldiging heeft geformuleerd. Gemini benadrukt in de documenten: “Artikel 5 van de effectenwet is niet moeilijk te begrijpen.” Daarmee geeft het bedrijf aan dat de SEC niet duidelijk heeft aangegeven wat de vereisten zijn om een overtreding van de wet te claimen.

Het beursplatform voert verder aan dat het hof zich niet moet verliezen in de “ingewikkelde analyses” die de SEC presenteert. In plaats daarvan moet de toezichthouder eenvoudige vragen stellen om te bepalen of het al dan niet als een effect wordt beschouwd. Deze vragen zijn onder meer: Wanneer werd het vermeende effect verkocht? Wie was de koper? Wie was de verkoper? Tegen welke prijs werd het aangeboden of in rekening gebracht?

Gemini houdt vol dat de SEC eerst het niet-geregistreerde effect moet benadrukken en vervolgens de verkoop of het aanbod om dat effect te verkopen moet identificeren. Volgens het bedrijf heeft de SEC hier niet aan voldaan. “De SEC heeft deze last niet gedragen en vermijdt de vraag voor het hof,” stelt het ingediende document.

Op 27 mei beweerde Gemini in een andere juridische indiening dat transacties die binnen het Gemini Earn-programma werden uitgevoerd, in wezen leningen waren. Het bedrijf verzocht de SEC toen de klacht te seponeren.

Een dag na het recente indienen van de documenten, op 19 augustus, maakte Jack Baugham, een oprichtend partner van JFB Legal dat Gemini vertegenwoordigt, een uitspraak op X (voorheen bekend als Twitter). Hij suggereerde dat de SEC haar argumentatie gedurende de rechtszaak verandert. Baugham merkte op: “De SEC is stuurloos. Ze kunnen zelfs niet beslissen wat het effect is,” en onderstreepte daarmee de verwarrende aard van het argument van de regulator.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsGemini

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...