Opgelet: oplichters gebruiken grootste bitcoinfonds ter wereld als lokaas

Binnen het onstuimige landschap van cryptocurrency duikt een nieuwe vorm van oplichting op, geholpen door de recente veranderingen op het sociale mediaplatform ‘X’, voorheen bekend als Twitter.

De belofte? Een schijnbaar gulle giveaway van $25 miljoen in de vorm van een token genaamd GBTC. Voor de oplettende crypto-enthousiast is GBTC vooral bekend als de ticker voor de Grayscale Bitcoin Trust, een gigantisch fonds met een waarde van rond de $13 miljard.

Maar wat het verhaal nog gecompliceerder maakt, is de recente overname van Twitter door niemand minder dan Elon Musk, die het platform de nieuwe naam ‘X’ gaf. Met deze transformatie ondergingen ook de verificatieprocessen een verandering. Waar voorheen een blauw vinkje garant stond voor een geverifieerd en betrouwbaar account, is dit nu veranderd in een symbool dat voor een klein bedrag kan worden gekocht. Dit heeft de deur geopend voor een toename van misleidende accounts en scams.

De daders achter de GBTC-scam hebben slim ingespeeld op deze verandering. Onder de alias @Grayscale_FND, compleet met een verleidelijk blauw vinkje, beloven zij miljoenen aan tokens voor diegenen die hun website bezoeken. Echter, deze giveaway is niets meer dan rook en spiegels. Het echte Grayscale bedrijf heeft snel gereageerd, en bevestigd dat zij niets te maken hebben met dit account of de zogenaamde aanbieding.

Met het nieuwe gouden vinkje, exclusief voor officiële bedrijven op ‘X’, onderscheidt het echte Grayscale account zich van de oplichters. Maar voor velen, gelokt door de belofte van snelle rijkdom, kan dit subtiele verschil gemakkelijk over het hoofd worden gezien.

Lees meer over:
GrayscalemisdaadTwitter

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...