Gemini nam ‘honderden miljoenen’ op voor instorten Genesis

Het Amerikaanse beursplatform Gemini nam volgens de geruchten 282 miljoen dollar op van Genesis voordat laatstgenoemde implodeerde. De bronnen van Bloomberg claimen dat Gemini de fondsen die het opnam van Genesis gebruikte om een reservepot te maken. Dat was blijkbaar nodig om voldoende liquiditeit te hebben voor Gemini Earn klanten om “onmiddellijke opnames” te faciliteren.

Verder geven de bronnen aan dat Cameron noch Tyler Winklevoss persoonlijk een deel van dit geld ontvingen. De Winklevoss-tweeling is het duo dat Gemini heeft opgericht.

Genesis viel om door FTX

Digital Currency Group (DCG) is het moederbedrijf dat boven Genesis hangt en wijt het omvallen van zijn dochteronderneming aan het imploderen van FTX in november 2022.

Nu blijkt dus dat Gemini in augustus 2022 282 miljoen dollar aan crypto opnam bij Genesis. Waarom ze dat deden is lastig te zeggen, maar het zou kunnen dat ze via via op de hoogte waren van de problemen bij Genesis.

Die problemen zouden dan voor het omvallen van FTX al een beetje voelbaar geweest moeten zijn.

Gemini weigerde overigens op het verhaal van Bloomberg te reageren, wat we mogelijk kunnen zien als een bevestiging van het nieuws. Als het niet waar is kun je dat immers meteen ontkennen.

Gemini wil 1,1 miljard dollar van Genesis

Op dit moment probeert Gemini via de rechter nog 1,1 miljard dollar te krijgen van Genesis, maar de kans lijkt klein dat ze daar nog geld uit zullen halen. Gemini bracht de tegoeden van hun Gemini Earn klanten onder bij Genesis.

Gemini Earn was als het ware de staking-service van Gemini, die via Genesis werd aangeboden. Het Nederlandse Bitvavo had een vergelijkbare constructie met Genesis en ging ook voor honderden miljoenen dollars de boot in.

Wat dat betreft gaat het met Genesis niet om een kleine jongen die in de problemen zit binnen de crypto-wereld.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....