Gemini ontslaat weer 10% van personeel

Cryptobeurs Gemini ontslaat 10% van het personeel. Dat blijkt uit een intern bericht dat is ingezien door The Information.

Ontslagronde

Gemini heeft enkele zware maanden achter de rug. Niet alleen omdat ze verstrikt zijn geraakt in het faillissement van cryptolender Genesis Capital, maar ook omdat ze al drie bezuinigingsrondes achter de rug hebben.

Cameron Winklevoss informeerde vandaag (maandag, red.) het personeel over de ontslagronde. Intern worden de werknemers ook wel “Astronauten” genoemd. Sommigen zijn nu astronaut-af: ze ontvingen een update op Slack.

“We hoopten verdere terugloop na deze zomer te voorkomen, maar door de aanhoudende negatieve macro-economische omstandigheden en ongekende fraude die in stand wordt gehouden door slechte actoren in onze branche, hebben we geen andere keuze dan onze vooruitzichten te herzien en het personeelsbestand verder te verminderen.”

Het is de derde ontslagronde sinds juni 2022 en nu stuurt het bedrijf van de Winklevii-tweeling dus wederom personeel de laan uit.

Volgens TechCrunch had Gemini eerder in juni ook al 10% van zijn werknemers ontslagen, gevolgd door nog een ontslagronde in juli. Volgens The Information liep het personeelsbestand in het vorige kalenderjaar terug van van 1.100 werknemers tot tussen de 650 en 700.

Gemini heeft (nog) niet gereageerd op vragen van andere media.

Wind tegen

Gemini is meegesleurd in het faillissement van cryptogeldschieter Genesis Global Capital en heeft geen geld kunnen uitbetalen aan de Earn-accounthouders. Het moest zelfs deze hele rentetak stopzetten en alsof dat niet genoeg was was een partner slachtoffer van een hack waarbij data van miljoenen Gemini-klanten is uitgelekt.

Het kreeg daarnaast een aanklacht aan haar broek hangen van de Amerikaanse beurswaakhond vanwege het aanbieden van ongeregistreerde effecten aan particuliere beleggers. Ook het gevecht met Barry Silbert van de Digital Currency Group is nog niet voorbij.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGemini