Genesis en schuldeisers zijn het niet eens over $175 miljoen van FTX

Genesis heeft het zwaar terwijl het bedrijf de nodige processen probeert af te ronden na de aanvraag in januari. Nu beschuldigen Gemini en andere schuldeisers het bedrijf van het “manipuleren” van stemmen.

Na de faillissementsaanvraag in januari heeft GGC een intensief debat gevoerd over hoe om te gaan met een schuld van meer dan een miljard dollar aan haar moederbedrijf, Digital Currency Group (DCG). In het kader van dit proces werd een voorlopige deal aangekondigd waarbij FTX’s Alameda Research aanspraak zou maken op $175 miljoen van Genesis. Dit is een aanzienlijke daling vergeleken met de oorspronkelijke eis van FTX van $4 miljard.

Gemini en andere schuldeisers zijn echter ontevreden met deze deal. Zij beweren dat Genesis probeert het stemproces te manipuleren. Hier komt de Amerikaanse faillissementsprocedure, bekend als Chapter 11, in beeld.

Genesis zit in een proces genaamd Chapter 11. Chapter 11 verwijst naar een hoofdstuk van de Amerikaanse faillissementscode en biedt bedrijven een manier om hun activiteiten voort te zetten terwijl ze tegelijkertijd proberen hun financiën te herstructureren.

Schuldeisers van de failliete cryptolener Genesis Global Capital (GGC) hebben kritiek geuit op een voorgestelde deal van $175 miljoen met de niet meer bestaande beurs FTX. Ze beschuldigen GGC ervan stemmen te kopen om het faillissementsproces te “manipuleren”. Dat meldt Coindesk.

Sinds de faillissementsaanvraag in januari, heeft GGC lang gedebatteerd over hoe om te gaan met meer dan een miljard dollar verschuldigd door haar moederbedrijf, Digital Currency Group (DCG). Niet alle schuldeisers zijn tevreden met de voorlopige deal. Er zijn ook zorgen over een juridische overeenkomst waarbij FTX’s Alameda Research aanspraak maakt op $175 miljoen van Genesis, een daling ten opzichte van de oorspronkelijke $4 miljard die FTX eiste.

Crypto-beurs Gemini, die zo’n $766 miljoen tegoed heeft van Genesis, beschreef de voorgestelde schikking met FTX als een poging om het stemproces te manipuleren. Volgens de regels van het faillissement moeten schuldeisers stemmen op basis van hun vorderingen, en nu beweren zij dat Genesis probeert om de stemmen te beïnvloeden.

Een andere groep schuldeisers, de Fair Deal Group, gaf aan dat Genesis met deze deal de steun van FTX probeert te kopen, wat in strijd is met het Chapter 11-proces. Een woordvoerder van Genesis heeft nog niet gereageerd op deze beschuldigingen.

Naast FTX’s pogingen om leningen terug te vorderen, is er ook kritiek op DCG, het moederbedrijf van Genesis. In het verleden hebben Gemini en andere schuldeisers zich verzet tegen deals met DCG en beweerden dat Genesis zijn exclusieve rechten om een afwikkelingsplan voor te stellen, zou moeten verliezen.

De zaak rondom de deal tussen Genesis en FTX zal op 6 september worden beoordeeld door rechter Sean Lane in het Southern District van New York.

Lees meer over:
AmerikaFTXmisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...