Robinhood koopt 'verloren' aandelen terug van Amerikaanse overheid

Robinhood koopt 'verloren' aandelen terug van Amerikaanse overheid

Het handelsplatform voor cryptocurrency en aandelen, Robinhood, koopt meer dan 55 miljoen aandelen terug. Het aandelenpakket van meer dan $600 miljoen dat voorheen toebehoorde aan Sam Bankman-Fried, de voormalige voorman van FTX, is weer terug bij de originele eigenaar.

Naar verluidt heeft Robinhood deze aanzienlijke aandelentransactie, ter waarde van ongeveer $606 miljoen, uitgevoerd na groen licht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Interessant genoeg waren deze aandelen eerder dit jaar door de Amerikaanse justitie in beslag genomen, toen ze nog in handen waren van Bankman-Fried en zijn zakenpartner Gary Wang via hun bedrijf Emergent Fidelity Technologies.

Voor degenen die het cryptolandschap niet op de voet volgen: FTX stond enige tijd bekend als een dominante speler in de crypto-wereld voordat het ten onder ging aan intern wanbeleid.

De beslissing van Robinhood om deze aandelen terug te kopen hing al enige tijd in de lucht: Eerdere rapporten hadden al aangegeven dat het bestuur van het platform positief stond tegenover deze deal.

Jason Warnick, de financiële topman van Robinhood, uitte zijn enthousiasme over de deal door te stellen: "Met deze aankoop zetten we een belangrijke stap voorwaarts in onze ambitieuze groeiplannen, altijd met onze klanten en aandeelhouders in het achterhoofd."

Maar het verhaal stopt hier niet. Terwijl FTX worstelde met zijn financiële problemen, waren er flinke juridische schermutselingen rondom het eigendom van deze waardevolle Robinhood-aandelen. En midden in dit alles zat Bankman-Fried, die nu achter de tralies zit en zich voorbereidt op zijn aankomende rechtszaak in oktober.

In een ander financieel nieuwtje, na deze opvallende deal, zag Robinhood een stijging in hun aandeelprijs op de Nasdaq.

Lees meer over:
Bitcoin Amerika

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties