FTX-rechtszaak legt nieuwe details bloot: boot van $2,5 miljoen voor directeur

De soap rondom FTX blijft opmerkelijke verhalen opleveren. Uit de lopende rechtszaken blijkt onder andere dat er op kosten van de zaak een yacht van $2,5 miljoen werd gekocht. Speciaal voor een van de topbestuurders.

De American Yacht Group verkocht net voor de grote implosie een dikke boot aan Sam Bankman-Fried en consorten. Uit de stukken in de rechtszaken blijkt dat de directeuren wel vaker spulletjes kochten.

In maart 2022, het zelfde jaar dat FTX omviel, kreeg co-CEO Sam Trabucco een mooi cadeautje. Een paar maanden daarna stape Trabucco op, met boot.

Er doken ook meerdere cashbetalingen op, onder andere aan Bankman-Fried en Gary Wang. Het gaat om een flink aantal namen, toevalligerwijs waren deze transacties ook in 2022. De cijfers gaan alleen over cash en banktransacties. Naar verluidt is er ook nog meer gespeeld met verschillende bedrijfsfondsen in de vorm van crypto's.

Lees meer over:
AmerikaFTXmisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...