Gerucht: 9.800 Silk Road bitcoin verzonden

Er is een opmerkelijke beweging gedetecteerd binnen de bitcoin fondsen geassocieerd met de beruchte Silk Road marktplaats. Onbevestigde transacties duiden op een overdracht van bijna 9.800 Bitcoin. Deze omvangrijke transactie, de grootste in maanden, heeft tot veel speculatie geleid binnen de cryptogemeenschap.

Van deze fondsen wordt ongeveer 8.200 Bitcoin overgezet naar nieuwe digitale wallet. De resterende bitcoin wordt naar een ander adres gestuurd. Echter, het is nog niet duidelijk of deze transactie als een daadwerkelijke verplaatsing kan worden beschouwd, want het kan ook gewoon alsnog bij de eigenaar in beheer blijven.

Je kunt hier de geschiedenis van dit adres zien.

In de eerste geregistreerde transactie werd 0.01 bitcoin naar een aders gestuurd met de naam 361yog, terwijl 506 Bitcoin naar een wisseladres werd gestuurd. Deze fondsen zijn afkomstig van twee verschillende wallets. In een volgende transactie werd 8,200 Bitcoin naar dezelfde 361yog wallet verplaatst, terwijl 1,118 Bitcoin naar een ander wisseladres werd gestuurd.

Beide transacties maakten gebruik van de ‘vervang door fee’ functie. Deze functie wordt doorgaans gebruikt om een eerdere transactie te vervangen met een transactie met een hogere fee. Het stelt gebruikers in staat hun transacties te versnellen tijdens piekperiodes, je betaalt meer om sneller gekozen te worden.

In november 2022 nam de Amerikaanse overheid meer dan 50,000 bitcoin in beslag van James Zhong, die schuld bekende aan fraude gerelateerd aan de diefstal van hetzelfde aantal Bitcoin van Silk Road in 2012. In april werd Zhong hiervoor veroordeeld. Deze recente beweging van fondsen kan mogelijk gelinkt worden aan de in beslag genomen Bitcoins van Zhong.

Hoewel er in juni al een soortgelijke beweging van Silk Road fondsen werd geregistreerd, was het onduidelijk of de fondsen door de Amerikaanse overheid werden gecontroleerd. Deze recente verplaatsing van fondsen lijkt echter een vergelijkbaar patroon te volgen.

In maart verkocht de Amerikaanse overheid 9,861 Bitcoin en meldde plannen om de resterende Bitcoin in vier partijen gedurende het jaar te verkopen. De overheid heeft ongeveer 41,490 Bitcoin over van de fondsen die in beslag zijn genomen in de zaak tegen Zhong. Er wordt gespeculeerd dat de Amerikaanse overheid haar Bitcoin verkoopt via Coinbase, een beurs die volgens de SEC een niet-geregistreerde effectenbeurs is.

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

  Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Nieuws
  Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

  Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

  wat is ripple Nieuws
  Ripple Rechtszaak In Hoger Beroep, Kan Ripple 1 Euro Worden?

  Terwijl investeerders wachten op updates over de Ripple rechtszaak, is de XRP koers met -0,3%...

  Wat is Solana Nieuws
  SOL Koers Stijgt 28%, Gaat Solana Nog Stijgen Deze Crypto Rally?

  Na Bitcoins krachtige prestatie en de zijwaartse beweging rond $62,000 gebeurde er veel op de...

  Lees meer