Opgelet: Criminelen sturen valse berichten om gebruik te maken van nieuws bij Binance

1083 totale weergaven

Oplichters vind je overal, zeker in het digitale domein liggen er altijd gevaren op de loer. Vandaag is het de beurt aan oplichters die de naam van Binance gebruiken om mensen op te lichten. Binance stopt met diensten aan Nederlanders, en dat betekent een haakje voor boeven om gebruik van te maken.

Op de redactie ontvingen we een SMS van een onbekend nummer met het verzoek om actie te ondernemen. De oplichters sturen in een tekstbericht een link mee naar een malafide website met het vriendelijke verzoek om ‘zo snel mogelijk bij te werken’. Waarschijnlijk staat het mobiele nummer van de ontvanger in een (gelekte) database.

Beurzen en bedrijven als Binance zullen je nooit op deze manier een bericht sturen. In onderstaande afbeelding zie je dat het gebrekkige taalgebruik niet per se overtuigend overkomt. Toch trappen er jaarlijks overal ter wereld mensen in dit soort aanvallen.

Het is overigens wel aan te raden om naar je fondsen te kijken op Binance, maar doe dat vooral niet op aanraden van een vaag SMSje. Ga er goed voor zitten en log in op een manier die je kent.

Opgelet: Criminelen sturen valse berichten om gebruik te maken van nieuws bij Binance

Binance gaat Nederland verlaten. Het is beurs niet gelukt om een registratie te krijgen bij De Nederlandsche Bank.

  • Per direct worden géén nieuwe gebruikers geaccepteerd
  • Per 12 juli is er geen markt of limit order meer mogelijk.
  • Per 12 juli worden alle Binance Loans geliquideerd, dus het advies is je lening af te betalen voor 11 juli, aldus Binance in een mail aan gebruikers.
  • Per 12 juli worden NFT-handel, NFT-staking, NFT-lening en Fan Token geblokkeerd voor Nederlandse gebruikers.
  • Per 17 juli is er géén enkele handel voor bestaande gebruikers meer mogelijk, opnames van je crypto’s zijn na die datum nog wel mogelijk.
  • Per 12 juli geen nieuwe inschrijvingen voor ETH staking. Wissel ETH Staking vóór 14 september 2023 in, beloningen stoppen daarna per direct.
Lees meer over:
BinancemisdaadNederland

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...