Gerucht: Centraal-Aziatisch land gaat in bitcoin sparen

De geruchtenmolen over het volgende bitcoinland is weer op gang gekomen. Er gaan speculaties rond dat een nieuw Centraal-Aziatisch land bitcoin gaat aanhouden als kasreserves.

Bitcoinland

Op 4 juni schreef crypto-advocaat Irina Heaver dat een land in Centraal-Azië binnenkort gaat aankondigen dat ze bitcoin vasthouden in haar schatkist. Een naam noemde ze niet, maar ze gaf wel twee hints:

  1. Het land heeft een van de grootste oliereserves
  2. Het land eindigt op “stan”

Omdat Heaver vanwege NDA het land niet mag noemen, blijft het gissen waar ze precies op doelt.

Er zijn in totaal zeven Centraal-Aziatische landen die eindigen op het woord “stan”, namelijk Kazachstan, Kirgistan (Kirgizië), Tadzjikistan, Turkmenistan, Oezbekistan, Afghanistan en Pakistan.

Daarvan hebben Kazachstan, Turkmenistan en Oezbekistan een overvloed aan olie- en gasreserves.

Heaver wil de officiële aankondiging overlaten aan het land zelf. Ze noemt alleen nog dat de natie vaak over het hoofd wordt gezien, maar dat er veel goede opgeleide jongeren zijn vanwege het “oude Sovjet-onderwijs”.

Nogmaals: het gaat om een gerucht en er is niets bevestigd. We houden het de komende tijd in de gaten.

Er zijn al wel meer landen in de wereld die bitcoin aanhouden. Het bekendste voorbeeld is El Salvador, dat bitcoin in 2021 ook invoerde als wettig betaalmiddel. Maar ook de Verenigde Staten heeft bitcoin in bezit als gevolg van inbeslagnames.

Jaren lang gingen er ook geruchten rond dat Bulgarije enorme hoeveelheden bitcoin zou hebben. Hier is echter tot op de dag van vandaag geen uitsluitsel over gegeven.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws