Groot bitcoin nieuws uit El Salvador: investering van $1 miljard in miner

Groot bitcoin nieuws uit El Salvador. Er komt een nieuw groot datacentrum en de financiering is nu rond.

El Salvador staat aan de voorgrond als het gaat om landelijke bitcoin adoptie. Het land heeft onlangs aangekondigd dat het bedrijf Volcano Energy 1 miljard dollar aan toezeggingen heeft verzameld. Het bestedings doel is simpel: bitcoin minen. Dat moet gaan gebeuren met een datacentrum dat 241 megawatt (MW) gebruikt in de regio Metapán van het land. De initiële investering bedroeg 250 miljoen dollar en kwam van “belangrijke leiders uit de bitcoin industrie.”

De locatie zal worden aangedreven door zonne-energie en aan windenergie, wat resulteert in een rekenkracht van meer dan 1,3 exahash per seconde (EH/s). De regering speelt een “cruciale rol” bij de planning en uitvoering en heeft een “voorkeursdeelname gelijk aan 23% van de inkomsten” veiliggesteld. De externe investeerders zullen 27% van het project bezitten en de resterende 50% zal worden “herbelegd” om de energieproductie en de capaciteiten uit te breiden.

Vroegere initiatieven waren gericht op het geothermische energiepotentieel van El Salvador, maar het was onduidelijk hoe dit nieuwe zonne- en windenergiepark zou worden verbonden met vulkanische activiteit. Volcano gaf aan dat deze locatie bedoeld is als een “weg naar onze geothermische toekomst”, maar verduidelijkte de routekaart niet.

Bovendien plant El Salvador de bouw van ’s werelds eerste “Bitcoin City” met geld van bitcoinobligaties. Ook daar is 1 miljard dollar mee gemoeid, zoals aangekondigd door de president van het land, Nayib Bukele. De helft van dit bedrag zal worden omgezet in bitcoin en de andere helft zal worden gebruikt voor infrastructuur en miners. Deze ‘vulkaanobligaties’, zoals ze worden genoemd, moeten de nieuwe stat dichtbij een vulkaan vorm gaan geven.

De crypto-exchange Bitfinex is aangewezen als de bookrunner voor de obligatie, en deze obligaties zullen worden verkocht in tranches van $100 om de toegang te democratiseren. Ze zullen 24/7 verhandelbaar zijn met andere activa zoals stablecoins.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...