Gerucht: Gemini wil buitenlandse futuresbeurs starten

De Amerikaanse cryptobeurs Gemini loopt naar verluidt met het idee rond om een internationale crypto-derivatenbeurs te starten.

Gerucht

The Information meldt dat het bedrijf van Cameron en Tyler Winklevoss wel oren heeft naar dit nieuwe platform.

Het zou perpetual futures aanbieden, een type derivaat dat in de VS verboden is voor particuliere traders. Dit type futures hebben geen vervaldatum en het kan worden verhandeld met een aanzienlijke hefboom. Dit maakt het risicovol en daardoor is dit binnen Amerika niet toegestaan.

Naast de plannen van Gemini werd eerder deze maand duidelijk dat Coinbase ook al op zoek was naar een platform in het buitenland met deze “eeuwigdurende” futures. Coinbase heeft zo wel zijn eigen zorgen over de regelgeving, nadat het een Wells Notice heeft ontvangen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het heeft er veel van weg dat er een handhavingsactie aan zit te komen.

Het nieuws volgt op het faillissement van de cryptobeurs FTX in november en de rechtszaak van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) van deze week tegen Binance. Te midden van deze onrust had Gemini ook geld staan bij Genesis en indirect de Digital Currency Group (DCG).

Ook kreeg het van de SEC een aanklacht aan zijn broek hangen wegens het aanbieden van ongeregistreerde effecten. Het ging daarbij om rente- en leenproducten, een dienst die inmiddels is stopgezet.

Het blijkt de beurs van de Winklevii niet echter te deren of tegen te houden. De schijnwerpers zijn nu gericht op een buitenlandse futuresbeurs. Of het om een overname gaat of over het oprichten van een nieuwe tak is niet bekend.

Gemini heeft de afgelopen maanden contact gezocht met handelsfirma’s om als marktmakers te dienen voor een futureshandel in het buitenland. Of zoals het in het Engels gecommuniceerd word: “overseas operation”.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGemini