Medeoprichter Gemini dreigt met rechtszaak tegen DCG en Barry Silbert

Medeoprichter Cameron Winklevoss van crypto exchange Gemini, dreigt met een rechtszaak tegen cryptovlaggenschip Digital Currency Group (DCG) en zijn CEO Barry Silbert. Dit nadat het nieuws is gebroken dat dochterbedrijf en handelshuis Genesis faillissementsbescherming heeft aangevraagd.

Dat zegt Winklevoss in een uitgebreide twitterdraad, waarin hij nogmaals oproept om een 'eerlijk bod' te doen aan de klanten van Gemini. Via het Gemini Earn-programma zijn er 900 miljoen dollar aan cryptogelden uitgeleend aan Genesis om daar extra rendement te maken. Deze 900 miljoen dollar kan Genesis, technisch failliet, niet meer ophoesten. Daarvoor is er hulp nodig van moedermaatschappij DCG, maar die is ook druk bezig om financieel orde op zaken te stellen.

Cameron Winklevoss zegt in zijn Twitterdraad onder meer. 'We zijn bereid om juridische stappen te ondernemen tegen Barry Silbert, DCG en anderen die verantwoordelijk zijn voor de fraude aan ruim 340.000 Earn-gebruikers en anderen die door Genesis en zijn partners zijn gedupeerd'.

Het is het volgende hoofdstuk in een verder oplopende ruzie tussen DCG en Gemini, waarin het heel persoonlijk wordt tussen de Winklevoss broers en Barry Silbert, de CEO van DCG.

Genesis Global Holdco LLC, het moederbedrijf van de in moeilijkheden verkerende Genesis Global Capital, heeft zogezegd faillissementsbescherming aangevraagd door de ineenstorting van cryptofonds Three Arrows Capital en cryptobeurs FTX.

Genesis Global Holdco en de dochters Genesis Asia Pacific Pte.Ltd en Genesis Global Capital LLC hebben hiervoor drie aparte aanvragen ingediend bij de U.S. Bankruptcy Court voor het zuidelijke district van New York.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...