Gerucht: ‘Huobi moet minstens 30% ontslaan’

Huobi moet minstens 30% van zijn personeel ontslaan. Dat beweet Wu Blockchain, een bitcoin reporter uit China. Tegenover The Block verklaart de exchange dat er een 'kans' is dat er ontslagen gaan volgen, maar de woordvoerder wil verder niet in details treden.

Dat Huobi moet bezuinigen, ligt wel in de lijn der verwachting. Zo mogen gebruikers van het Chinese vasteland sinds eind vorig jaar. Het leidde vlak voor de Kerst tot een exodus aan gebruikers én cryptotegoeden. Beurzen moeten het juist hebben van de massa. Hoe meer gebruikers, hoe meer inkomsten in het laatje. De woordvoerder wilde nog wel kwijt dat de ambitieuze, internationale groeiplannen voorlopig in de koelkast zijn gezet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

'Huobi Global zal haar wervingsbeleid en het huidige personeelsbestand afstemmen op de operationele behoeften. Ontslagen zijn een mogelijkheid', aldus de woordvoerder.

De bearmarkt laat duidelijk zijn sporen na in de industrie. Bedrijven zoals Coinbase, Gemini en Crypto.com moeten snijden in hun personeelsbestand. Bovendien is er onrust ontstaan over de solvabiliteit van renteplatforms zoals BlockFi en Celsius.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsHuobi

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...