Chinezen halen massaal bitcoin weg bij cryptobeurs Huobi

377 totale weergaven

Een van de opvallendste trends in Bitcoinland van de afgelopen maanden, is dat er sinds maart 2020 een ware leegloop is bij cryptobeurzen. In anderhalf jaar tijd is er bijna 630.000 BTC naar cold storage gegaan. Bij Huobi is er echter nóg iets aan de hand, waardoor het nu in sneltreinvaart gaat.

Bitcoin bij Huobi

Sinds maart vorig jaar is de bitcoinvoorraad op beurzen met 20% gedaald. Dit wordt vaak als bullish gezien, omdat deze bitcoin dan niet op de markt kan worden verkocht of geruild.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar als we iets dieper in de cijfers van Huobi kijken, is het goed om een nuance aan te brengen. Doordat Chinese autoriteiten hardhandig beginnen op te treden tegen cryptobeurzen, zorgt dat voor een extra outflow-druk.

Beurzen op mainland China moeten stoppen met het aanbieden van diensten aan gebruikers. Ook moeten ze alle accounts van klanten verwijderen.

Naar verluidt had Huobi meer dan 20 miljoen Chinese klanten. Een week geleden zetten ze de stortingen naar deze accounts stop. Op 31 december zetten ze ook het over-the-counter desk voor de renminbi dicht.

Ook extra verkoopdruk

Als gevolg hiervan is er bij Huobi, de belangrijkste beurs van China, een ware leegloop gaande. Het aantal bitcoin dat bij Huobi staat, is met 84% gedaald, met name in de laatste weken.

Naast dat men bitcoin in cold storage zet (of naar andere beurzen stuurt), lijkt het ook te zorgen voor extra verkoopdruk. Dit is ook terug te zien in de prijs, die tijdens Aziatische handelsuren vooral daalde, terwijl de prijs tijdens Europese en Amerikaanse tijden vooral steeg.

Chinezen halen massaal bitcoin weg bij cryptobeurs Huobi

Dit jaar nam het aantal bitcoin bij Binance, Bitfinex en FTX juist toe. Anderzijds worden er grote chunks van Coinbase afgehaald. Al met al is de trend nog altijd positief: drie jaar geleden stond er voor het laatsts zo weinig bitcoin op beurzen.

Intussen beweegt Huobi zich richting Singapore, als nieuwe uitvalsbasis.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsChinaHuobi