Gerucht: ook Fidelity wil bitcoin spot ETF uitgeven

Fidelity Investments bereidt zich naar verluidt voor om een spot Bitcoin ETF in te dienen. De op twee na grootste vermogensbeheerder van de wereld gaat daarmee concurrent BlackRock achterna.

Bitcoin spot ETF

Disclaimer: het gaat vooralsnog om een gerucht. Een officiële aanvraag bij de SEC is nog niet gedaan en Fidelity zelf heeft zich nog niet uitgelaten over het nieuws. Tal van bitcoiners praten op Twitter over een mogelijke aanstaande aanvraag.

Fidelity Investments heeft met Fidelity Digital Assets een eigen cryptotak. Ze zijn al jaren geïnteresseerd in de cryptosector. Het

Volgens marktexpert Andrew Parish staat Fidelity klaar voor een "seismische" beweging in crypto. Fidelity zou ook oren hebben om het Bitcoin Trust van Grayscale over te nemen. Dit grootste cryptofonds van de wereld (van 626.000 BTC) poogt al maanden om hun Trust om te toveren in een ETF.

De geruchten volgen vlak op de aanvraag die BlackRock bij de SEC heeft gedaan voor een bitcoin spotmarkt ETF. Het zou de eerste van zijn soort zijn die door de effectentoezichthouder kan worden goedgekeurd. BlackRock heeft meer dan $9.000 miljard aan beheerd vermogen.

Maar ook Fidelity is een grote partij. Het heeft naar verluidt $4.300 miljard aan activa in beheer en een totaal $10,3 biljoen aan assets under administration.

Opmerkelijk genoeg stappen partijen als BlackRock, Deutsche Bank en Fidelity allemaal in de cryptomarkt in de week dat Coinbase en Binance onder vuur kwamen te staan. Toeval? Preston Pysh denkt van niet.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFidelity