Deutsche Bank meldt zich voor licentie voor bitcoin custody

1213 totale weergaven

Deutsche Bank AG heeft toestemming gevraagd om een bewaarservice aan te bieden voor cryptovaluta, zo meldt Bloomberg.

Deutsche bitcoin

David Lynne van de commerciële tak van de bank vertelt tijdens een conferentie het volgende:

“We bouwen onze activiteiten rondom digitale activa en custody uit. We hebben zojuist onze aanvraag ingediend bij de Bafin voor de licentie voor digitale activa,”

De Bafin is de Duitse effectenwaakhond. Dit staat voor Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht, of ook wel bekend als de Federal Financial Supervisory Authority.

Deutsche Bank is de grootste geldschieter van Duitsland. Hoewel het al lange tijd in zwaar weer zit, springt het nu toch op de cryptotrein.

Het moet daarvoor eerst nog wel goedkeuring krijgen van de financiële toezichthouder, maar indien dit gebeurt dan mag Deutsche onder andere bitcoin voor klanten beheren en/of aanhouden.

De bankreus heeft een balanstotaal van meer dan €1,3 biljoen en het draait een omzet van tientallen miljarden dollars. Volgens Lynne is deze stap richting digitale activa onderdeel van de bredere strategie van Deutsche om de inkomsten in de hoek van corporate banking te stimuleren.

De bank had het al in 2020 over mogelijke cryptocustody-plannen. Een deadline was er echter niet en lange tijd waren er geen details bekend.

In april 2023 kondigde DWS, de vermogensbeheertak van Deutsche, een samenwerking aan met het in de VS gevestigde Galaxy Digital. Samen werkten ze aan op de beurs verhandelde producten (ETP’s) voor digitale activa.

Ironisch genoeg deed Deutsche Bank een jaar geleden een onderzoek onder beleggers, waarvan de meerderheid het een “extreme bubbel” noemde. Analisten van de bank zijn positiever. Een hoofdeconome noemt bitcoin “het goud van de 21e eeuw“.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
bankBitcoin nieuwsDuitsland