Innovatief: Ghana en Singapore gebruiken nieuwe stablecoin voor internationale handel

5183 totale weergaven
Ghana Singapore stablecoin

De Bank of Ghana (BOG) en de Monetary Authority of Singapore (MAS) hebben een proof-of-concept voltooid voor het Digital Economy Semi-Fungible Token (DESFT) Project. Dit project is bedoeld om handel tussen kleine en middelgrote bedrijven in beide landen te stimuleren via stablecoins.

Eerste stablecoin transactie tussen Ghana en Singapore

In het project zijn live transacties uitgevoerd tussen Ghana en Singapore. Hiervoor gebruikten ze het Universal Trusted Credentials semi-fungible token protocol, ontwikkeld door het United Nations Development Program. Ample FinTech uit Singapore, de ontwikkelaar van de DESFT, verklaarde dat het token geverifieerde licenties, certificaten en handelsdocumenten bevatte.

Een stablecoin gekoppeld aan de Singapore dollar (XSGD) en de e-cedi digitale valuta van de BOG werden gebruikt voor uitwisseling binnen een Purpose Bound Money protocol op een gedistribueerd grootboek.

Deze stablecoin opereert op de ERC-3525 standaard op de Ethereum blockchain. Volgens een aankondiging van een paneldiscussie op het Singapore Fintech Festival in november, combineert de DESFT NFT’s en traditionele blockchain informatie, wat tokenisatie van eigendom mogelijk maakt.

Purpose Bound Money protocol gebruikt

Het MAS ontwikkelde het Purpose Bound Money protocol in samenwerking met het Internationaal Monetair Fonds en de centrale banken van Italië en Zuid-Korea. Dit protocol integreert programmeerbaar geld en programmeerbare betalingstechnologie en is getest door Amazon en andere internationale retailers.

De directeur fintech en innovatie van de Bank of Ghana, Kwame Oppong, sprak over het project op de 3i Africa Summit in Accra. Hij benadrukte het bijna een jaar durende ontwikkelingsproces en zei:
“Na bijna een jaar en twee fasen van ontwikkeling hebben we een betrouwbare oplossing voor informatie-uitwisseling ontwikkeld, gebaseerd op UTC-standaarden en semi-fungible token technologie […] en hebben we echte handelsexperimenten uitgevoerd die volledig aansluiten bij onze vooraf bepaalde doelstellingen.”

Oppong voegde eraan toe dat toekomstige ontwikkeling zich zal richten op supply chain finance en betalingen met meerdere digitale valuta.

Lees meer over:
stablecoin

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...