Gibraltar wil Bitcoin handel mogelijk maken op aandelenbeurs

Op de Gibraltar Stock Exchange (GSX) mogen gebruikers binnenkort ook cryptocurrency’s zoals bitcoin verhandelen. Opmerkelijk: je kunt hier ook terecht voor staatsobligaties.

Bitcoin op beurs

Gibraltar is een kleine regio die eigendom is van Groot-Brittannië. Er wonen net iets meer dan 33.000 mensen en dus kun je het nauwelijks een land noemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De omvang van de economie is dan wel weer 2,4 miljard pond, wat neer komt op zo’n $3,2 miljard. Gibraltar wordt ook gecontroleerd door een team van ongeveer 82 toezichthouders, wat betekent dat de financiën van het land tot de sterkste ter wereld behoren.

Ze willen ook graag een stap zetten wat betreft cryptocurrency’s. Gibraltar heeft openlijk verklaard dat het alle crypto-gerelateerde activiteiten binnen zijn grenzen volledig wil reguleren. Het zou daardoor zomaar een financieel toevluchtsoord kunnen worden voor profiteurs.

Cryptoparadijs?

Ze staan namelijk ook al bekend als een vermeend belastingparadijs. Albert Isola, de minister voor digitale financiële diensten, beaamt dat het gebied 20 jaar geleden een belastingparadijs was, maar dat ze zich nu proberen te herpakken.

De regering van Gibraltar heeft de handel (en dus het kopen en verkopen) van 14 cryptovaluta binnen de grenzen van de regio goedgekeurd. Binnenkort wordt dus ook de handel van bitcoin op de beurs van het land gelanceerd, zo is te lezen in The Guardian.

Wat ook opmerkelijk is: volgens de Britse krant zijn er maar drie man werkzaam voor de GSX.

Voor zulke kleine landen is het vaak makkelijker om dit soort stappen te zetten. Het is ook niet verwonderlijk dat El Salvador, ook relatief klein land, de kar trekt in Centraal-Amerika.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
beursBitcoinmeester