Glassnode: “$47.000 was keiharde bodem voor Bitcoin koers”

Ongeveer 6.5% van alle bitcoin kwam in beweging op het moment dat we support vonden op het niveau van $47.000 per bitcoin. Volgens blockchain-analysebedrijf Glassnode was dit één van de grootste on-chain accumulaties ooit.

Dat is natuurlijk enorm bullish en precies het nieuws dat we bij Bitcoin Magazine NL graag lezen. Bitcoin is in rap tempo bezig om de belangrijkste munt ter wereld te worden en het is zo gaaf om dat van dichtbij mee te mogen maken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1.2 miljoen bitcoin bewogen op support van $47.000

Volgens een rapport van Glassnode is ongeveer 1.2 miljoen bitcoin in beweging gekomen op het moment dat de koers schommelde tussen de $45.500 en $48.900 per bitcoin.

Glassnode CTO Rafael Schultze-Kraft, die altijd met interessante analyses komt op Twitter, geeft aan dat er een bijzonder support gevormd is rond de $47.000 en dat het hem zou verbazen als we naar beneden uitbreken. Ondertussen handelen we rond de $54.000 en lijkt die voorspelling redelijk uit tekomen.

Al moeten we, zeker in bitcoin, natuurlijk niets uitsluiten. Er zijn genoeg externe factoren waardoor we op de korte termijn alsnog flink onder de $47.000, denk bijvoorbeeld aan de oplopende Amerikaanse rente. Daarnaast geeft Glassnode ook aan dat de on-chain activiteit ook kan betekenen dat mensen hun bitcoin naar exchanges toesturen.

Accumulatie of rush naar de nooduitgang?

"Een belangrijke vraag die we onszelf moeten stellen is of dit on-chain volume accumulatie is voor de lange termijn of een rush voor de uitgang van bepaalde investeerders," aldus Glassnode. Het zou natuurlijk ook kunnen dat bitcoiners hun coins richting exchanges sturen.

Maar daar voegt het bedrijf gelijk aan toe dat het dit onwaarschijnlijk acht, gezien er de laatste tijd juist veel bitcoin van exchanges verdwijnt.

Daarnaast neemt de waarde van de transacties op de bitcoin-blockchain flink toe. Gemiddeld wordt er dit jaar dagelijks voor meer dan $10 miljard aan waarde heen en weer gestuurd op het bitcoin netwerk. Tot nu toe hebben we al 5 dagen gezien waarop dit bedrag boven de $16 miljard uitkwam. Indrukwekkende getallen voor een netwerk dat slechts 12 jaar in de lucht is.

Lees meer over:
glassnode

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....