‘Institutionele beleggers blijven ondanks de volatiliteit Bitcoin kopen’

Institutionele beleggers en zogenaamde whales hebben de afgelopen week ondanks de volatiliteit flink bitcoin ingekocht. Zo blijkt uit on-chain data van de bitcoin blockchain.

De bitcoin koers leek deze week wel op een achtbaanrit waarin een groot deel van de koerswinst van 2021 werd uitgewist. Nu blijkt uit data van de bitcoin blockchain dat institutionele beleggers zich daardoor niet laten afschrikken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Toename adressen met meer dan duizend bitcoin

Uit de gegevens van blockchain analysebedrijf Glassnode blijkt bijvoorbeeld dat het aantal bitcoin adressen met meer dan 1000 bitcoin, ook wel whales genoemd, deze week weer flink is toegenomen.

Ondanks dat de koers donderdag even onder de $30.000 door dook blijft het sentiment onder de grote jongens dus positief. Zo blijkt ook wel uit het extreme koopgedrag van de Amerikaanse gigant Grayscale. Inmiddels bezit het bedrijf van Barry Silbert bijna 650.000 bitcoin.

Het aantal adressen met meer dan 1000 bitcoin nam in december even af, maar is sinds het begin van 2021 weer aan het stijgen. Een positief teken, aangezien dit beleggers zijn die niet zomaar ergens instappen.

Ook aantal bitcoin transacties neemt toe

Net als het aantal bitcoin-whales neemt ook het aantal transacties op de bitcoin-blockchain toe volgens het in Zuid-Korea gevestigde CryptoQuant.

Hoewel uit de gegevens blijkt dat de activiteit van exchanges niet per se is toegenomen. Dat komt waarschijnlijk omdat de meeste institutionele partijen er de voorkeur aan geven om hun bitcoin te kopen via zogenaamde over-the-count-deals (OTC).

Ze hoeven via die weg niet hun orders in het normale orderboek van exchanges te plaatsen en lopen zo minder kans om de koers ongewild op te drijven.

Als laatste is het nog leuk om te vermelden dat ook het MicroStrategy van Michael Saylor weer van zich liet horen. Het bedrijf liet op vrijdag weten dat het gedurende de dip weer 314 bitcoin aan de reserves had toegevoegd voor het totale bedrag van $10 miljoen.

Lees meer over:
glassnodeGrayscalewhales

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....