Glassnode: “Hoeveelheid bitcoin in handen lange termijn hodlers stagneert sinds oktober”

Glassnode kwalificeert entiteiten die hun bitcoin meer dan 155 dagen vasthouden als lange termijn hodlers.

Die 155 dagen zijn niet willekeurig gekozen, want het blijkt dat de mogelijkheid dat deze mensen hun bitcoin verkopen significant lager is dan bij de rest van het netwerk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De hoeveelheid bitcoin in handen van dit cohort van bitcoiners stagneert echter al sinds oktober. Het lijkt erop dat lange termijn hodlers sindsdien zijn gestopt met accumuleren en het gevoel hebben voorlopig voldoende bitcoin te bezitten.

Dump van lange termijn hodlers is bearish

Lange termijn hodlers die verkopen is vaak een slecht teken voor de bitcoin koers.

Als we naar de grafiek van het aantal bitcoin in handen van lange termijn hodlers kijken, dan ziet het er wat dat betreft niet heel rooskleurig uit op dit moment.

Glassnode:

Zoals je in de bovenstaande grafiek van Glassnode kunt zien hebben de lange termijn hodlers zich sinds oktober 2021 behoorlijk stilgehouden. Een patroon dat we door de jaren heen telkens terug zien komen.

Het verkopen van bitcoin door dit cohort van bitcoiners betekende in 2019 en 2021 de aftrap van een bullrun. Nadat de rally’s een hoogtepunt bereikten begonnen de lange termijn hodlers weer te kopen.

Wachten op de volgende move van lange termijn hodlers

Het is nu wachten op de volgende ‘move’ van de lange termijn hodlers. Gaan ze volledig over in de verkoopmodus of komt er een nieuwe periode van accumulatie aan? Het hangt waarschijnlijk allemaal af van het gedrag van de bitcoin koers.

Wat dat betreft is er weinig tot geen waarde te halen uit de statistiek van Glassnode. De markt lijkt op dit moment gedomineerd door macro-omstandigheden die voor een belangrijk deel de koers bepalen.

Denk bijvoorbeeld aan de hoge inflatie die centrale banken over de hele wereld proberen te bevechten en het conflict in Oekraïne waarvan het einde nog altijd niet in zicht is.

De bitcoin koers houdt zich op dit moment in ieder geval relatief sterk. Een korte en krachtige opleving bracht ons even boven de 43.000 dollar, terwijl we momenteel weer rond de 42.500 dollar handelen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....