Glassnode: ‘Verkoopdruk uit Azië houdt bitcoin doorbraak tegen’

De on-chain activiteit op het bitcoin netwerk wekt volgens Glassnode de suggestie dat we nog altijd in een bearmarkt zitten. Waar de markt vanuit de Verenigde Staten en Europa vooral kopers kent, hebben deze handelaren moeite om de verkoopdruk uit Azië de baas te blijven.

Het team van Glassnode schrijft in de kersverse nieuwsbrief dat we op basis van de netwerkactiviteit nog altijd in een bearmarkt zitten, maar op veel fronten herstellende zijn. Qua marktgedrag lijken er vooral op basis van de geografie van participanten verschillen te zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Verenigde Staten en Europa kopen, Azië verkoopt

Vanaf de crash van maart 2020 is er vooral vanuit Azië een hoge verkoopdruk, met uitzondering van afgelopen november waarin beide kampen aan de koopzijde van de balans stonden.

Analist Checkmate wijst erop dat Amerikaanse en Europese investeerders de afgelopen twee jaar een redelijke steun zijn geweest voor de bulls. Maar dat ze in de periode mei tot juli van 2021 ook capituleerden.

Glassnode: 'Verkoopdruk uit Azië houdt bitcoin doorbraak tegen'
bron: Glassnode

Het zijn op dit moment de Europese kopers die bitcoin de meeste steun bieden. Aan een bitcoinadres kun je in principe niet zien waar iemand zit, maar Glassnode baseert dit op de handelstijden van de adressen in kwestie.

De oprichter van investeringsfirma Three Arrows Capital, Su Zhu, twitterde in tegenstelling tot de bevindingen van Glassnode dat Azië momenteel voor een maximale vraag zorgt op de markt. Hetgeen een mogelijke verklaring is voor de prijspomp van vandaag.

Glassnode ziet patronen van bearmarkt

Meerdere on-chain indicatoren staan momenteel op rood volgens Glassnode, wat betekent dat het lijkt alsof we in een bearmarkt zitten. Het aantal nieuwe entiteiten, nieuwe wallets die niet geassocieerd lijken met bestaande wallets, zit sinds midden 2021 in een rustige opwaartse trend.

Dit is een bearmarktpatroon dat zich ook afspeelde in de periode van januari 2018 tot en met de eerste helft van 2020. Op dit moment worden er tot 110.000 nieuwe entiteiten per dag gecreëerd op het bitcoinnetwerk.

Glassnode: 'Verkoopdruk uit Azië houdt bitcoin doorbraak tegen'
bron: Glassnode

In een bearmarkt groeit het aantal nieuwe entiteiten in een rustig en relatief gelijkmatig tempo.

Als de prijs explodeert, naar boven, dan piekt het aantal nieuwe entiteiten ook enorm. Zie bijvoorbeeld de periode van januari 2018 en januari 2021.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....