Glassnode oprichters: ‘Bitcoin staat snel weer boven de 30.000 dollar’

De oprichters van Glassnode - het grootste en meest populaire on-chain analyseplatform van de markt - geloven dat bitcoin zich momenteel opmaakt voor een nieuwe koersexplosie naar de bovenkant. Het gaat om Jan Happel en Yann Allemann die verwachten dat het een kwestie van tijd is voordat bitcoin boven de weerstand van 30.000 dollar uitbreekt.

Macro-klimaat wordt positief voor bitcoin

Het lijkt erop dat Happel en Allemann vooral positief zijn over het huidige macro-klimaat voor bitcoin. Hoewel zij de koers van 25.800 dollar nog altijd als een mogelijkheid zien vanwege de huidige omstandigheden in de optiemarkt, zien ze de koers op de korte termijn eerder richting de 35.000 dollar doorschieten.

Dat komt met name door het wegvallen van "externe druk" op de bitcoin koers. Waarmee ze doelen op de renteverhogingen van de Federal Reserve en de Amerikaanse dollar die daardoor een krachtige periode doormaakte.

Voor nu verwachten Happel en Allemann dat de Federal Reserve op 14 juni bekendmaakt dat het zijn rentecampagne pauzeert en dat dit een positief effect op bitcoin zal hebben.

De beslissing van de Federal Reserve om te pauzeren zal er volgens Happel en Allemann voor zorgen dat de Amerikaanse dollar aan nieuwe dalingen begint. Eerder viel de munt al onder belangrijke bewegende gemiddelden en de pauze van de Federal Reserve moet de laatste tik zijn.

'De correctie is voorbij'

De oprichters van Glassnode zijn niet de enige twee die positief zijn over de bitcoin koers op de korte termijn. Ook de pseudonieme handelaar Bluntz is positief over de koersactie van bitcoin op de korte termijn. Bluntz vergaarde in 2018 naam en faam door de bitcoin-bodem van die bearmarkt te voorspellen.

Nu vertelt Bluntz aan zijn ruim 222.900 volgers op Twitter dat hij opnieuw bullish is over bitcoin. Met andere woorden: "De correctie is voorbij."

Grappig genoeg voorspelde Bluntz afgelopen maand nog dat bitcoin weleens een correctie richting de 26.000 dollar kon doormaken.

Dit voorspelde de analist op het moment dat de bitcoin koers rond de 30.000 dollar hing. Het zou daarmee gaan om een klassie "ABC-correctie" die hij vaker toepast in zijn technische analyses om de koers op de korte termijn te voorspellen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....