Jason Pizzino voorspelt bitcoin koers van 50.000 dollar

In een nieuwe update op YouTube vertelt de populaire Jason Pizzino aan zijn 284.000 abonnees op YouTube dat hij het gevoel heeft dat zelfs slecht nieuws bitcoin op dit moment niet meer kan stoppen. Ondanks de grote kans op een recessie en een beginnende bankencrisis ziet Pizzino dat bitcoin erin slaagt om zijn hoofd boven water te houden.

Koers van 50.000 dollar in aantocht?

"Bitcoin handelt al bijna twee maanden boven de 25.000 dollar. Met al het slechte nieuws dat we in de markten zien, lijkt er niets te zijn wat bitcoin kan tegenhouden om richtin de 30.000, 40.000 of zelfs 50.000 dollar door te stijgen dit jaar", aldus de analist.

"Zelfs de aandelenmarkten zetten het slechte nieuws, de matige fundamentels, een sluimerende recessie, hoge rentes en instortende banken opzij om vervolgens hogere koersen te bereiken", zo gaat hij verder.

Investeerders die wachten op lagere koersen om bitcoin op te pikken komen volgens Pizzino van een koude kermis thuis dit jaar. Bitcoin overleefde al meerdere bearish signalen en kan naar het idee van Pizzino zomaar richting de 32.000 tot 42.000 dollar stijgen de komende periode.

De markt gaat niet omlaag

"Als mensen wachten op lagere prijzen, dan moeten ze beter naar de markt luisteren. Die vertelt ons namelijk dat we niet naar beneden gaan op dit punt, zeker niet na de uitbraak die volgde op de dubbele top", zo gaat Pizzino verder.

Op het moment van schrijven handelt bitcoin op de koers van 28.884 dollar en staat daarmee voor de afgelopen 24 uur op een daling van 1,53 procent. Het lijkt erop dat de bulls nog altijd moeite hebben om de grens van 30.000 dollar te herpakken.

Volgens Pizzino is het een kwestie van tijd, maar als we naar de macro-economische omstandigheden kijken ziet het plaatje er anders uit. De Federal Reserve verhoogde deze week wederom de rente en wat dat betreft kan 2023 nog weleens een pittig jaar worden voor risico-assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....