Glassnode-oprichters zijn extreem bullish over bitcoin

3787 totale weergaven
Bitcoin staat op springen: Kortere maar intensere bull run of een marathon naar de maan?

De oprichters van het blockchain-analyseplatofrm Glassnode zijn bullish over bitcoin, terwijl de digitale munt ongeveer 8% onder zijn all-time high hangt. Het gaat om Jan Happel en Yann Allemann die op Twitter publiceren onder de handle Negentropic.

Cruciale weerstand op $72.000

Als het bitcoin lukt om de cruciale weerstand van $72.000 te doorbreken, dan voorzien Happel en Allemann een bitcoin koers van tenminste $75.000 op de korte termijn.

“Op dit moment moet je verwachten dat bitcoin tussen de $64.000 en $72.000 blijft rangen. Dat geeft altcoins een kans om te shinen. De range van $72.000 tot $74.000 wordt gekenmerkt door een hoge verkoopdruk en veel aanbod”, aldus de analisten.

Als bitcoin daarboven kan komen, dan zou dat volgens de oprichters van Glassnode een “short squeeze” kunnen veroorzaken. Dat is een moment waarop shortverkopers massaal uit hun posities worden gedrukt en gedwongen zijn om bitcoin te kopen.

Meestal zie je op die momenten een gigantische koersexplosie van een financiële asset.

Inflatiedata uit Amerika belangrijk

De komende inflatiedata kan volgens de oprichters van Glassnode nog een negatieve impact op de markt hebben

“Sterke lonen en hogere inflatie kan wijzen op een nieuwe renteverhoging van de Federal Reserve, wat een verkoopgolf kan veroorzaken binnen de cryptomarkt”, aldus de oprichters van Glassnode.

Ondanks dat zijn de heren bullish over de relatieve waarde van bitcoin ten opzichte van goud. Zij verwachten dat de BTC/goud verhouding met 2,24x kan stijgen de komende maanden.

Op dit moment staat de BTC/goud verhouding op 29.

Daarmee geven zij in principe ook aan dat we binnen afzienbare tijd een bitcoin koers van ruim $100.000 op de borden zien. Geloven jullie voor 2024 in dergelijke koersen voor de digitale munt of moeten we nog even geduld hebben?

Veel lijkt ook af te hangen van de macro-economische situatie en dat met name de ontwikkeling van de inflatie in de Verenigde Staten. Wat dat betreft krijgen we vandaag met de PCE inflatie weer een belangrijk stukje data.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....