Goedemorgen Bitcoin: Bitcoin Halving is grote hit op Google Trends

goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Dit is waarom stablecoins wijzen op een mogelijk naderende all-time high

Recente gegevens over de instroom van stablecoins wijzen er mogelijk op dat traders verwachten dat bitcoin binnenkort zijn vorige all-time high zal overstijgen. Deze verwachting wordt ondersteund door een aanzienlijke toename in de uitgifte van stablecoins zoals tether (usdt) en usd coin (usdc), die in maart respectievelijk met 5,825 miljard en 3,803 miljard zijn gestegen. Wat betekent deze stijging voor de koers van crypto?

Terwijl usdt en usdc een stijging zagen, lieten andere stablecoins zoals binance usd, true usd (tusd) en paypal usd (pyusd) een daling zien. De toename van stablecoin transacties hangt nauw samen met belangrijke prijsbewegingen van bitcoin.

Volgens data analysebedrijf Glassnode was er een stijging van 192% in usdt instroom naar beurzen van $806,2 miljoen op 3 maart naar $2,466 miljard op 5 maart, wat samenviel met het moment waarop bitcoin zijn vorige hoogtepunt van $69,800 doorbrak.

Bitcoin Halving is grote hit op Google Trends

De belangstelling voor de komende halvering van bitcoin is wereldwijd flink toegenomen, bijna verdubbeld ten opzichte van de laatste keer in 2020. Dit blijkt uit recent onderzoek van CoinWire. Uit gegevens van Google Trends blijkt dat er vanaf 51 tot 100 dagen voor het evenement aanzienlijk meer gezocht wordt naar informatie over deze gebeurtenis. Wat interessant is, is dat Nederland bovenaan deze lijst staat!

Toen de eerste bitcoin halvering plaatsvond in november 2012, was er nog nauwelijks bekendheid met het fenomeen, en scoorde het een nul op Google Trends. Tegen de tijd van de tweede halvering in juli 2016 was er iets meer interesse en bereikte de score vier. Bij de derde halvering in mei 2020 zag men echter een grote sprong in interesse, bijna dertien keer zo veel als eerder.

Bekende crypto analist: Bitcoin snel naar $80.000 volgens mayer multiple-indicator

Bitcoin nam een aardige duik richting $66.000 en stabiliseert zich momenteel rond de $68.000 op het moment van schrijven. Dit gebeurt terwijl veel investeerders uitkijken naar de mogelijke gevolgen van het aanstaande halverings evenement. Bitcoin staat nu voor de uitdaging om zijn vorige all-time high van meer dan $73,000 te overstijgen om nieuwe records te vestigen. Volgens enkele analisten op X zou dit best eens dichtbij kunnen zijn.

Een crypto analist, bekend onder het pseudoniem El_crypto_prof, heeft een positieve voorspelling voor bitcoin. Op 12 april deelde hij via een bericht op X dat de Mayer Multiple-indicator, een belangrijke maatstaf, een bullish (positieve) trend aangeeft wanneer bitcoin een bepaald niveau overschrijdt ten opzichte van zijn 200-daags gemiddelde.

 

 

 

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...