Goedemorgen Bitcoin: 3,8 miljard dollar aan stablecoins verlaat bitcoin beurzen

Goedemorgen Bitcoin: 3,8 miljard dollar aan stablecoins verlaat bitcoin beurzen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bulls verliezen wederom strijd om bitcoin koers van 25.000 dollar

Het lukt de bulls maar niet om de bears te verslaan rond de bitcoin koers van 25.000 dollar. Poging na poging wordt afgewezen en het is te hopen dat de moed ze niet in de schoenen zakt na al die afwijzingen. Wall Street was dit weekend, inclusief de maandag, voor drie dagen gesloten en dat gaf bitcoin wat ruimte om op adem te komen. Nu kruipen we dichterbij de heropening van Wall Street en doemen de eerste problemen op.

Bitcoin heeft drie dagen zonder Wall Street achter de rug, wat betekent dat de liquiditeit op de markt over het algemeen een stuk lager is. Dat opent de deuren voor volatiliteit en mogelijke grote koersbewegingen. Uiteindelijk lukte het de bulls een paar keer om door de weerstand van 25.000 dollar heen te beuken, maar werd iedere poging vervolgens snel afgewezen.

3,8 miljard dollar aan stablecoins verlaat bitcoin beurzen

De uitstroom van stablecoins op beurzen neemt toe. Circa 3,8 miljard dollar aan stablecoins heeft de exchanges verlaten de afgelopen 30 dagen, zo blijkt uit cijfers van Glassnode.

Op de onderstaande grafiek is de 30-daagse verandering in de koopkracht van stablecoins op beurzen te zien. Koopkracht omdat je met een stablecoin bitcoin op de spotmarkt of een contract (bijvoorbeeld BTC-USDT) op de futuremarkt kunt kopen.

Glassnode houdt op basis van ingenieuze berekeningen bij hoe de beurssaldi van de belangrijkste stablecoinvoorraden op beurzen (USDT, USDC, BUSD en DAI) zich ontwikkelen.

Balans stablecoins op beurzen, bron: Glassnode
Balans stablecoins op beurzen, bron: Glassnode

De guppy indicator kleurt groen, bullish voor bitcoin?

De Guppy Multiple Moving Average (GMMA) is een indicator die twee typen voortschrijdende gemiddelden (MA's) combineert. Het gebruikt hiervoor historische prijsgegevens. Voor het eerst dit jaar schiet de indicator de groene regionen in.

De technische analyse-tool is ontwikkeld door de Australische trader Daryl Guppy. Het laat zien wat de sterkte en het momentum van de huidige trend is. Als er een kruising van de indicator-lijnen te zien is, is dit vaak een bevestiging van een nieuwe trend.

Een bullish cross vindt plaats als de 'groene band' (die de voortschrijdende gemiddelden op de korte termijn vertegenwoordigt) de 'rode band' (van de voortschrijdende gemiddelden op de lange termijn) doorkruist.

Lees meer over:
Bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan