Goedemorgen Bitcoin: $990 miljoen verstuurd voor $1

749 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Onbekende wallet verstuurt ruim $990 miljoen in bitcoin

Een onbekend iemand verstuurde vandaag ruim 15.000 bitcoin (BTC).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin is een open geldnetwerk. Daarbij hoort ook dat de boekhouding inzichtelijk is voor iedereen. Whale Alert is een platform dat de grote adressen en transacties op het netwerk in de gaten houdt. Eens in de zoveel tijd komt er een opmerkelijke transactie voorbij.

Vandaag is het een grote transactie ter waarde van ruim $990 miljoen dat stof doet opwaaien. Bitcoin miners verwerkte de transactie voor slechts 0,00001640 BTC (dat is ruim $1).

Elon Musk: ‘Inflatie is de meest regressieve belasting van allemaal’

Elon Musk kruipt langzaam maar zeker steeds meer in de richting van bitcoin. Zoals je wellicht weet is Musk er niet vies van om de boel flink op te stoken op Twitter en ditmaal geeft hij zijn mening over inflatie.

“Inflatie is de meest regressieve belasting van allemaal en toch wordt het verdedigd door degenen die claimen progressief te zijn,” aldus Musk over inflatie. Een regressieve belasting betekent dat je relatief meer gaat betalen naarmate je inkomen lager is. Wat effectief dus het verschil tussen arm en rijk groter maakt.

Achterdeur in software zorgt voor verloren bitcoin bij Umbrel nodes

Umbrel-node eigenaren opgelet! Er lijkt een lek te zitten in de software waardoor gebruikers mogelijk hun bitcoin kunnen verliezen.

De developers achter het softwarepakket hebben bevestigd dat er mogelijk een lek is. Om hoeveel geld het gaat en hoeveel slachtoffers is niet bekend. Wel zijn er een aantal dingen die je kunt doen om dit te voorkomen als je zelf een node hebt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!