Goedemorgen Bitcoin: adressen van Satoshi zijn meer dan $60 miljard waard

Goedemorgen Bitcoin: adressen van Satoshi zijn meer dan $60 miljard waard

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Jonas Schnelli stopt na 8 jaar met ontwikkelen voor Bitcoin Core

Jonas Schnelli stopt als developer voor Bitcoin Core. Schnelli was al sinds april 2013 actief betrokken bij de ontwikkeling van bitcoin (BTC) en heeft in al die jaren veel bijgedragen. In 2015 startte hij full-time met bouwen voor Bitcoin Core.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij is onder andere verantwoordelijk voor Libbitcoin, een bitcoin library gericht op grootgebruikers. Denk bijvoorbeeld aan implementaties voor mobiele apps en servers. Daarnaast was hij dus actief als ontwikkelaar voor Bitcoin Core.

Bitcoin van Satoshi Nakamoto nu meer dan $60 miljard waard

De koersexplosie van bitcoin maakt dat Satoshi Nakamoto, de uitvinder van bitcoin, zich tot de rijkste der aarde mag rekenen. Hoewel we geen zekerheid hebben is de algemene consensus dat Satoshi ongeveer 1 miljoen bitcoin in zijn of haar bezit heeft.

Waarmee de uitvinder van bitcoin op dit moment een vermogen van 60 miljard dollar heeft. Waarmee Satoshi tot de top 20 van rijkste mensen op aarde behoort. Het is in het kader daarvan best apart om te bedenken dat we van zo iemand niet weten wie het is.

Bitcoin Focus: Lightning in je browser!

In Bitcoin Focus houden we je wekelijks op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen in de wereld van bitcoin. In de vorm van een nieuwsbrief bieden we je inzicht in de ontwikkelingen rondom de financiële revolutie.

Impervious is een bedrijf dat bouwt op het Lightning Network, de snelle betaallaag bovenop Bitcoin. Aangezien Lightning de 2e laag is, kunnen we de dingen die Impervious bouwt, 3e-laag oplossingen noemen! Lekker stapelen dus!

Het bedrijf focust zich op snelle betalingen tussen mensen, echte peer-to-peer betalingen dus. En deze week kondigen ze een een nieuwe browser aan. Ze beloven dat je er berichten mee kan sturen, mee kan (video)bellen. Bitcoinbetalingen zijn ingebakken, en je zou via de browser geld kunnen verdienen voor content. Dat is nogal wat!

Er is nog weinig bekend, ze zeggen de browser in het eerste kwartaal van volgend jaar uit te brengen. Het lijkt mij leuk als je sites en vrienden via je browser kan betalen...

Wat betreft betalingen en geld verdienen doet het mij denken aan Brave, ook een browser waar betalingen zijn ingebouwd. Helaas gebruikt Brave er een eigen token voor.

Deze Impervious-browser gaat bitcoin gebruiken, geen gedoe met aparte tokens dus. En het meest decentrale en veilige systeem. Ik wil het zeker proberen!

Je kunt je hier nu inschrijven voor de Bitcoin Focus-nieuwsbrief!

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties