Goedemorgen Bitcoin: Binance sluit posities van 500 gebruikers

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Deze piepjonge Nederlandse hackers ontvingen miljoenen euro's aan bitcoin (BTC)

De Nederlandse politie heeft drie jonge Nederlanders opgepakt na een groot onderzoek naar computervredebreuk, datadiefstal, afpersing, afdreiging en witwassen.

Het gaat om een 21-jarige man uit Zandvoort (hoofdverdachte), een 21-jarige man uit Rotterdam en een 18-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats. In een eerder onderzoek is een vierde man uit Almere (25) aangehouden, die zit sinds november 2022 al vast.

Het cybercrimeteam van politie Amsterdam is het onderzoek gestart in maart 2021 naar aanleiding van een aangifte van datadiefstal en afdreiging bij een groot Nederlands bedrijf.

Gaandeweg het onderzoek is duidelijk geworden dat vermoedelijk duizenden kleine en grote bedrijven én instellingen, zowel nationaal als internationaal, de dupe zijn van diverse hacks en vervolgens diefstal en heling van data. Tientallen miljoenen privacygevoelige persoonsgegevens zijn als gevolg van deze diefstal en handel in handen van criminelen gekomen, zo meldt de politie in het persbericht.

Bedrijf van Jack Dorsey brengt 7 miljard dollar aan bitcoin aan de man

De Cash App heeft in het vierde kwartaal van 2022 25% minder brutowinst gedraaid. Dat maakt moederbedrijf Block van Jack Dorsey bekend.

Via de Cash App kunnen klanten van Block bitcoin kopen en verkopen. Daarmee is het laatste kwartaal van 2022 35 miljoen dollar aan bruto winst gedraaid. De totale verkoop aan bitcoin in dit kwartaal komt neer op 1,83 miljard dollar. Dat is een daling van 7% ten opzichte van kwartaal vier uit 2022.

Het bedrijf wijt de tegenlopende resultaten aan de gedaalde prijs van bitcoin in 2022. Over het hele jaar realiseerde de Cash App, alleen toegankelijk voor Amerikanen, 7,11 miljard dollar aan bitcoininkomsten en daaruit rolt een brutowinst van 156 miljoen dollar. Het is een daling van respectievelijk 29% en 28% op jaarbasis.

Binance sluit posities van 500 gebruikers

Binance heeft een nieuw onderzoek aan de broek.

De Australische financiële toezichthouder, de Australian Securities and Investments Commission (ASIC), gaat een gericht onderzoek uitvoeren naar de derivatenactiviteiten van de cryptobeurs. Het gaat om de sluiting van verschillende posities.

Binance gaf aan dat sommige Australische gebruikers verkeerd waren geclassificeerd. Binance sloot de posities van 500 gebruikers in Australië nadat een fout was ontdekt in de classificatie van de accounts.