Goedemorgen Bitcoin: Binance waarschuwt voor oplichterspraktijken

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance waarschuwt voor oplichterspraktijken en benoemt valse identiteit ‘Binance Nigeria Limited’

Binance heeft te maken met boefjes die hun naam gebruiken om mensen op te lichten. Het is een bekend probleem online. In dit geval moet je denken aan praktijken waarbij oplichters zich voordoen als Binance-medewerkers of vertegenwoordigers om slachtoffers te bedriegen. Deze oplichters gebruiken vaak officieel ogende e-mailadressen of sociale media-accounts die lijken op de echte accounts van Binance​​.

​.Onlangs heeft Binance een ‘cease and desist’-brief gestuurd naar een frauduleuze entiteit in Nigeria, bekend als ‘Binance Nigeria Limited’. Deze entiteit werd in een circulaire van de Nigeriaanse Securities and Exchange Commission (SEC) als illegaal bestempeld. Binance benadrukte dat deze entiteit geen enkele band heeft met het bedrijf en dat het bedrijf stappen onderneemt om dit te verduidelijken bij de Nigeriaanse SEC​​.

Binance annuleert ook registratie in Verenigd Koninkrijk

Binance gaat ook niet verder in het Verenigd Koninkrijk, ze hebben het registratieproces afgebroken. Feitelijk is er weinig veranderd, want er was oog nog geen kantoor of operatie in het Verenigd Koninkrijk.

Binance Markets Limited (BML), de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde dochteronderneming van Binance, heeft officieel de registratie bij de Financial Conduct Authority (FCA) geannuleerd. Dat betekent dat Binance geen cryptodiensten mag verlenen aan Britten. Al in 2021 tikte de FCA Binance op zijn vingers dat ze diensten verleenden zonder licentie.

Ilir Laro, de regionale manager van Binance in het Verenigd Koninkrijk en Europa, licht de stap van zijn werkgever toe. Ook in Cyprus en zoals bekend ook in Nederland is de licentie – en registratie-aanvraag ingetrokken.

Bankregulator Hong Kong wil actief cryptobedrijven verwelkomen

De bankregulator van Hong Kong dringt er actief bij banken op aan om cryptobeurzen te omarmen. Nu het regelgevend kader in de stadstaat voor cryptovaluta is gewijzigd, wil het nieuwe bedrijven aantrekken.

Volgens een artikel van de Financial Times heeft de Hong Kong Monetary Authority (HKMA) druk uitgeoefend op een aantal grote banken zoals de HSBC en Standard Chartered. Het doel was om cryptobeurzen aan te trekken als nieuwe klanten.

De HKMA ziet dat het in andere delen van de wereld steeds lastiger is om een cryptobedrijf te runnen. Daarom streeft het er naar om een meer inclusieve omgeving te creëren voor de cryptosector.

Tijdens vergadering heeft de bankregulator van Hong Kong een aantal Britse bedrijven en de Bank of China gevraagd om de relaties met cryptobeurzen op te bouwen. Bovendien adviseert HKMA banken om tijdens het due diligence-proces geen buitensporige dingen te eisen van potentiële klanten. Dat geldt in het bijzonder helemaal als deze bedrijven van plan zijn om zich in Hong Kong te vestigen.