Binance annuleert ook registratie in Verenigd Koninkrijk

Binance gaat ook niet verder in het Verenigd Koninkrijk, ze hebben het registratieproces afgebroken. Feitelijk is er weinig veranderd, want er was oog nog geen kantoor of operatie in het Verenigd Koninkrijk.

Binance Markets Limited (BML), de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde dochteronderneming van Binance, heeft officieel de registratie bij de Financial Conduct Authority (FCA) geannuleerd. Dat betekent dat Binance geen cryptodiensten mag verlenen aan Britten. Al in 2021 tikte de FCA Binance op zijn vingers dat ze diensten verleenden zonder licentie.

Ilir Laro, de regionale manager van Binance in het Verenigd Koninkrijk en Europa, licht de stap van zijn werkgever toe. Ook in Cyprus en zoals bekend ook in Nederland is de licentie - en registratie-aanvraag ingetrokken.

Ook in Amerika ligt Binance.US, Binance.com en CEO Changpeng Zhao onder vuur, met onder meer twee civiele rechtszaken van Amerikaanse regelgevers, waaronder de Securities and Exchange Commission en de Commodity Futures Trading Commission.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...