Goedemorgen Bitcoin: ‘BTC heeft binnen drie jaar 1 miljard gebruikers’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Liveblog van Bitcoin Amsterdam 2022 (Dag 2)

Gisteren was alweer de laatste dag van de Amsterdam 2022-bitcoin conferentie! In onze hoofdstad kwamen tal van prominenten uit binnen- en buitenland bij elkaar om over één onderwerp te praten: bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

We hielden een liveblog bij. Je kunt die in het artikel hieronder terugvinden.

Willy Woo: "Bitcoin heeft binnen drie jaar 1 miljard gebruikers"

Het koste Bitcoin zes maanden om de mijlpaal van 1.000 gebruikers te bereiken. Vervolgens duurde het vijf jaar om de 1 miljoen gebruikers aan te tikken. Vandaag, bijna 14 jaar na het minen van het eerste blok, heeft Bitcoin ruim 300 miljoen gebruikers.

Als we de cijfers van Willy Woo mogen geloven, dan heeft Bitcoin op dit moment ruim 300 miljoen gebruikers, wat ongeveer 4 procent van de complete wereldbevolking betekent. Op het huidige groeitempo zou Bitcoin binnen drie jaar op 1 miljard gebruikers moeten zitten.

PlanB: "Is het een goed moment om bitcoin te kopen of juist niet?"

De Nederlandse analist PlanB, die enkele jaren geleden furore maakte met zijn Stock-to-Flow model, roept richting zijn 1,8 miljoen volgers dat vandaag een goed moment is om bitcoin te kopen. Dit baseert de 'gevallen analist' op het percentage van alle bitcoin dat momenteel op een verlies staat in de context van het verleden.

De Bitcoin blockchain maakt het mogelijk om een hoop interessante data te verzamelen over het gedrag van investeerders. Iedere transactie is in principe openbaar en met een node kun je precies zien waar alles vandaan komt en hoe lang bepaalde bitcoin al op dezelfde plek staan.

Dat is precies wat PlanB gedaan heeft, waardoor hij weet dat ongeveer 50 procent van alle bitcoin op dit moment op een virtueel verlies staan. Dit betekent simpelweg dat deze bitcoin voor het laatste van wallet zijn gewijzigd op het moment dat de koers hoger was dan de huidige 19.000 dollar.