Willy Woo: “Bitcoin heeft binnen drie jaar 1 miljard gebruikers”

Het koste Bitcoin zes maanden om de mijlpaal van 1.000 gebruikers te bereiken. Vervolgens duurde het vijf jaar om de 1 miljoen gebruikers aan te tikken. Vandaag, bijna 14 jaar na het minen van het eerste blok, heeft Bitcoin ruim 300 miljoen gebruikers.

4 procent van de wereld

Als we de cijfers van Willy Woo mogen geloven, dan heeft Bitcoin op dit moment ruim 300 miljoen gebruikers, wat ongeveer 4 procent van de complete wereldbevolking betekent. Op het huidige groeitempo zou Bitcoin binnen drie jaar op 1 miljard gebruikers moeten zitten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarmee zou 12 procent van de wereld Bitcoin gebruiken. Overigens betekent 'gebruiken' niet per definitie dat mensen betalen met bitcoin. Gebruiken kan ook zijn sparen met bitcoin en deze gebruikers hoeven ook niet per se de blockchain aan te raken.

Je kunt bitcoin immers ook gebruiken door het bij een beursplatform te kopen en daar aan te houden. Er is niemand die jou kan vertellen dat dit een verkeerde manier is om bitcoin vast te houden. Natuurlijk mis je dan wel een deel van de kracht van het netwerk, maar het blijft bijzonder om in absolute schaarste te kunnen sparen.

Sneller dan het internet

Met dit nieuwe draadje op Twitter komt Willy Woo terug op een eerder draadje van zichzelf uit de winter van 2021. Destijds was bitcoin 'net begonnen' aan de bullmarkt die uiteindelijk in november 2021 zijn climax zou bereiken met de voorlopige all-time high van 69.000 dollar.

Destijds schreef Willy Woo dat de adoptie van Bitcoin sneller verloopt dan die van het internet. Bitcoin had in februari 2021 ongeveer evenveel gebruikers als het internet in 1997, maar een veel sneller groeitempo. De volgende vier jaar aan groei zouden Bitcoin op 1 miljard gebruikers moeten brengen.

Zoveel gebruikers had het internet in 2005, waarmee Bitcoin in die zin een paar jaar voorloopt op het internet. Om dat adoptietempo vast te houden, heeft bitcoin wel de koersgroei nodig die het de afgelopen 14 jaar heeft gehad. Nu we richting een wereldwijde recessie gaan, zijn daar wat twijfels over.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....