Goedemorgen Bitcoin: ‘BTC is na de halving van 2024 de schaarste asset ter wereld’

Goedemorgen! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

'Bitcoin is na de halving van 2024 de meest schaarse asset ter wereld'

Je kent de Nederlandse analist PlanB waarschijnlijk van zijn Stock-to-Flow model (S2F) dat hij in 2019 publiceerde. Voor het eerst in de geschiedenis van bitcoin slaagde iemand erin om met behulp van een model een waarde te plakken op de schaarste van bitcoin door deze te vergelijken met die van andere assets.

Na de volgende halving is bitcoin volgens PlanB de meest schaarse asset ter wereld.

Onderzoek van PwC: 'Hedgefondsen vol vertrouwen in lange termijn cryptovaluta'

Een recent onderzoek van PwC brengt een interessante dynamiek aan het licht. Het advieskantoor ziet dat er veel vertrouwen is in de cryptosector onder hedgefondsen.

Woensdag gepubliceerde PwC een onderzoek genaamd 'Global Crypto Hedge Fund Report' dat een interessant kijkje geeft in de wereld van hedgefondsen. Ze onderzochten zowel traditionele als crypto-hedgefondsen.

Ze zagen een daling van 37% naar 29% wat betreft de betrokkenheid van traditionele hedgefondsen bij de cryptomarkt in 2023. Tegelijk geeft de sector wel aan dat het op lange termijn gelooft in digitale activa, zoals onderstaande grafiek laat zien.

Het afgelopen jaar hebben traditionele hedgefondsen hun betrokkenheid bij de cryptosector aangetoond, waarbij de gemiddelde allocatie aan cryptovaluta is gestegen van 4% naar 7%. Twee-derde heeft een blootstelling van minder dan 5% van hun AUM.

Goedemorgen Bitcoin: 'BTC is na de halving van 2024 de schaarste asset ter wereld'

Alex Mashinsky van Celsius Network gearresteerd

Alex Mashinksy, de mede-oprichter en voormalig CEO van Celsius, is donderdag samen met zijn CRO gearresteerd.

Bloomberg meldt dat dit is gebeurd na aanleiding van een onderzoek naar de ineenstorting van de failliete cryptobeurs. Het nieuws is inmiddels ook bevestigd door het Amerikaanse ministerie van Justitie.

De cryptobank vroeg exact een jaar geleden (juli 2022) haar faillissement aan. Inmiddels heeft cryptoconsortium Fahrenheit de veiling gewonnen en de toko mogen overnemen.

Mashinsky en anderen worden nu beschuldigd van zeven aanklachten, waaronder effectenfraude, commodity-fraude, wire fraud en samenzwering om de prijs van Celsius' token CEL te manipuleren.

De aanklacht ging gepaard met een hele reeks afzonderlijke rechtszaken tegen Mashinsky en Celsius door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en Federal Trade Commission (FTC).