Goedemorgen Bitcoin: Canadees pensioenfonds investeert in cryptobeurs

819 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het opmerkelijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Senator van de staat Mississippi wil bitcoin verwerken in wetboek

Bitcoin (BTC) moet ook in de Amerikaanse staat Mississippi worden verankerd in het wetboek. Net als vele andere senatoren is ook Josh Harkins bezig met zijn herverkiezingscampagne. En bitcoin is onderdeel van deze campagne.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Y’all Politics, een lokaal nieuwsplatform, bekeek de voorstellen van de huidige senator van Mississippi. Volgens hen wil Harkins er voor zorgen dat er duidelijke regels en richtlijnen worden gesteld voor het gebruik van bitcoin. De wetsvoorstellen moeten er onder andere voor zorgen dat er uitzonderingen komen voor bitcoinbedrijven.

Canadees pensioenfonds steekt miljoenen in bitcoinbeurs FTX

FTX blijft maar geld ophalen op de private markt. In een Serie C ronde weet het crypto-imperium van Sam Bankman-Fried 400 miljoen aan verse dollars in te koppen. Tegen een recordwaardering van 32 miljard dollar.

Een signaal dat de investeerdersmarkt enigszins is losgeslagen, want slechts vier (!) maanden eerder was het bedrijf nog 25 miljard dollar waard.

Miners verwachten ‘agressieve’ groei hashrate in 2022

Het bitcoinnetwerk was nog nooit zo sterk als in januari. Op 22 januari werd een gemiddelde hashrate van 190 EH/s gehaald. De grote miningbedrijven verwachten dat de groei in 2022 zal versnellen, mits de koers hoog genoeg blijft en er genoeg infrastructuur is. Een voorspelling die past bij de grote bestellingen van de laatste tijd.

Peter Wall, CEO van cryptominer Argo Blockchain ziet 2022
met vertrouwen tegemoet.

“Argo Blockchain’s mining winstmarge in 2021, onze omzet
minus de directe kosten, bedroeg meer dan 80%. Het was een heel goed jaar voor
miners. In 2020, toen de bitcoinkoers veel lager was, was onze marge 41%. Dit
jaar zul je goede marges in de sector zien, ondanks de recente koersval en de
toegenomen hashrate.”