Senator van de staat Mississippi wil bitcoin verwerken in wetboek

Bitcoin (BTC) moet ook in de Amerikaanse staat Mississippi worden verankerd in het wetboek. Net als vele andere senatoren is ook Josh Harkins bezig met zijn herverkiezingscampagne. En bitcoin is onderdeel van deze campagne.

Y’all Politics, een lokaal nieuwsplatform, bekeek de voorstellen van de huidige senator van Mississippi. Volgens hen wil Harkins er voor zorgen dat er duidelijke regels en richtlijnen worden gesteld voor het gebruik van bitcoin. De wetsvoorstellen moeten er onder andere voor zorgen dat er uitzonderingen komen voor bitcoinbedrijven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Uitzondering in Mississipi

Amerikaanse staten kunnen op lokaal niveau veel. Een staat als Mississippi kan bedrijven en investeerders aantrekken door gunstige regels rondom een bepaalde industrie.

Financiële instellingen in de staat moeten voldoen aan de Mississippi Money Transmitters Act. Volgens Y’all Politics wil Harkins bitcoinbedrijven daarin een uitzonderingspositie geven. Daar gaat een bepaalde procedure aan vooraf voor banken bijvoorbeeld. Daar moet een uitzondering voor komen.

Daarnaast moeten diezelfde banken de mogelijkheid krijgen om diensten rondom bitcoin en cryptocurrency te bieden. Denk bijvoorbeeld aan het opslaan van je bitcoin als dienst. Of je dat moet willen is een ander verhaal.

  1. Dit wetsvoorstel zou virtuele valuta vrijstellen van de Mississippi Money Transmitters Act. Het verwijst naar de Senaatscommissie voor zakelijke en financiële instellingen. 
  2. Dit wetsvoorstel zou een Digital Asset Act creëren, waarin digitale activa worden geclassificeerd en specificeren dat digitale activa eigendom zijn binnen de Uniform Commercial Code (UCC). Het zou veiligheidsbelangen in digitale activa autoriseren en een opt-in-kader creëren voor banken om bewaardiensten te verlenen voor eigendom van digitale activa.
  3. Dit wetsvoorstel zou een vrijstelling creëren voor open blockchain-tokens van effectenwetten, wat betekent dat een ontwikkelaar of verkoper van een open blockchain-token niet wordt beschouwd als de uitgever van een effect en niet onderworpen is aan de bepalingen van de Mississippi Securities Act van 2010 indien wordt voldaan aan de voorwaarden zoals vermeld in het wetsvoorstel. Het is verwezen naar de Senaatscommissie voor zakelijke en financiële instellingen.

Kortom: Harkins wil bitcoin en cryptocurrency los trekken van de huidige regels rondom geld en bijvoorbeeld aandelen.

Amerika en bitcoin

Bitcoin is dus een belangrijk onderdeel geworden van de (lokale) politiek. Verschillende staten in Amerika proberen op hun eigen manier een gunstig klimaat te creëren om te profiteren van de interesse in de industrie. Een enkeling zal zelf ook overtuigd zijn van bitcoin als geld of belegging.

Voor alle 435 zetels in het Huis van Afgevaardgiden (en tientallen plekken in de Senaat) worden dit jaar verkiezingen gehouden in de Verenigde Staten. En dat is te zien. Veel politici gebruiken bitcoin, of het onderwerp ‘crypto’ in hun campagnes. In de praktijk is het altijd afwachten wat er terecht komt van verkiezingsbeloftes. Het is en blijft politiek.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...