Canadees pensioenfonds steekt miljoenen in bitcoinbeurs FTX

Canadees pensioenfonds steekt miljoenen in bitcoinbeurs FTX

FTX blijft maar geld ophalen op de private markt. In een Serie C ronde weet het crypto-imperium van Sam Bankman-Fried 400 miljoen aan verse dollars in te koppen. Tegen een recordwaardering van 32 miljard dollar.

Een signaal dat de investeerdersmarkt enigszins is losgeslagen, want slechts vier (!) maanden eerder was het bedrijf nog 25 miljard dollar waard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Om het rondje af te maken: dochterbedrijf FTX.US, het gereguleerde Amerikaanse handelsplatform van FTX, is apart nog eens 8 miljard dollar waard.

Bankman-Fried laat aan The Block weten dat het momenteel veel gemakkelijker is om geld op te halen bij private investeerders dan via de beurs. Hij noemt namen van collega-bedrijven als MoonPay, TaxBit en Gemini die relatief gemakkelijk geld hebben weten op te halen.

De namen die deze keer in een duit in de zak deden, zijn SoftBank, Paradigm, Tiger Global en, opvallend, het Ontario Teachers' Pension Plan Board. Toevallig ook degenen die aan de financieringsronde van FTX.US meededen.

FTX heeft sinds de zomer van 2021 ruim één miljoen geregistreerde accounts. Vorig jaar wist het een aantal opvallende sponsordeals te sluiten, onder meer als naamdrager van het Miami Heat stadion en hoofdsponsor van de Amerikaanse honkbalcompetitie.

Ook de onlangs afgezwaaide NFL-ster Tom Brady, volgens sommigen één van de grootste quarterbacks ooit, is aan de beurs verbonden.

FTX heeft tot nu toe vooral naam gemaakt als derivatenbeurs, waarin het concurreert met Binance, Coinbase en Kraken.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin FTX

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties