Goedemorgen Bitcoin: Celsius lekt gegevens van duizenden klanten

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

"Bitcoin is nog nooit onder deze lijn gevallen"

De bitcoin koers zit het hele jaar al gevangen in de klauwen van de beren. Vanaf het begin van 2022 is bitcoin al ruim 50 procent van zijn koerswaarde verloren en het einde is nog niet in zicht. De grote vraag is natuurlijk waar uiteindelijk de absolute bodem ligt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als het om bodems gaat, dan kunnen we altijd rekenen op de heren van Whalemap. Ook nu weer komen ze met een interessante grafiek, waarin de gemiddelde aankoopprijs van bitcoiners met 100 tot 1.000 bitcoin staat aangegeven.

Op het moment van schrijven ligt de gemiddelde inkoopprijs van dit cohort van bitcoiners op ongeveer 12.480 dollar. Interessant is dat de bitcoin koers in de volledige geschiedenis nooit onder de gemiddelde inkoopprijs van dit cohort is uitgekomen.

Keer op keer vormt deze groene lijn de absolute bodem van de bearmarkt. De analisten van Whalemap zien een koersval naar de 12.500 dollar wel zitten om goedkoop sats op te pakken, het is echter nog maar de vraag of de rest van de markt daarop zit te wachten.

Celsius lekt gegevens van duizenden klanten

Celsius heeft de namen en transactiegeschiedenis van alle gebruikers gelekt tijdens de faillissementsprocedure. Elke wallet die ooit interactie heeft gehad met Celsius is openbaar gemaakt in een gerechtelijk document (PDF).

De gegevens omvatten de namen, de handelsgeschiedenis, de transactietijden en de bedragen. De gevolgen voor iemands privacy zijn desastreus, want deze gebruikersdata is bijvoorbeeld te koppelen aan iemands wallet via openbare explorers.

Het betreffende document telt in totaal 14.000 pagina's. Door middel van de zoekfunctie kan iedereen achterhalen of je gegevens erin voorkomen.

Televisiepresentator kocht boerderij en boot met bitcoin winst

De bekende Amerikaanse financiële commentator Jim Cramer heeft van zijn cryptowinsten een vrijstaande boerderij en boot gekocht.

Hij is bekend als anchor van de CNBC-show "Mad Money w/ Jim Cramer". Ook is hij medepresentator van "Squawk on the Street" op CNBC en medeoprichter van de financiële nieuwswebsite TheStreet.

Cramer is relatief vrij laat ingestapt, maar lijkt goed geprofiteerd te hebben van de hypecyclus tussen november 2020 en april 2021.