Televisiepresentator kocht boerderij en boot met bitcoin winst

Televisiepresentator kocht boerderij en boot met bitcoin winst

De bekende Amerikaanse financiële commentator Jim Cramer heeft van zijn cryptowinsten een vrijstaande boerderij en boot gekocht.

Hij is bekend als anchor van de CNBC-show "Mad Money w/ Jim Cramer". Ook is hij medepresentator van "Squawk on the Street" op CNBC en medeoprichter van de financiële nieuwswebsite TheStreet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Cramer is relatief vrij laat ingestapt, maar lijkt goed geprofiteerd te hebben van de hypecyclus tussen november 2020 en april 2021.

Op 10 september 2020 vertelde Anthony Pompliano (bekend als "Pomp") dat hij Cramer had overtuigd om een beetje bitcoin te kopen. Het is onbekend hoeveel btc de man uiteindelijk heeft aangeschaft.

Op 11 december 2020 vertelt Cramer aan zijn collega Katherine Ross, een redacteur bij TheStreet, dat hij zojuist meer Bitcoin had gekocht. Drie maanden later, tijdens een tweede interview met 'Pomp', zegt Cramer dat hij een 'hoop geld' heeft verdiend met zijn bitcoin belegging. Hij was teleurgesteld in goud en hij gaf het advies aan luisteraars om 5% van hun vrije vermogen in zowel bitcoin als goud te steken.

Op 15 april 2021 onthult Cramer tijdens "Squawk on the Street" dat hij zijn winst heeft verzilverd en dat hij bitcoin heeft ingewisseld voor dollars.

Op 21 juni 2021, zegt hij dat hij het meeste van zijn bezit heeft verkocht, vanwege zorgen van het bitcoinmining verbod uit China en het gebruik van bitcoin door hackers. Op 28 juni 2021 verklapt hij ook ether te hebben ingeslagen.

Sinds november 2021, toen de "cryptowinter" zich heeft ingezet, is hij bearish geweest over bitcoin, ether en Coinbase aandeel COIN.

Op 8 juni 2022 verraste Cramer velen toen hij aan CNBC's "Make It" zijn visie uit de doeken deed:

“Als je jong bent en je denkt aan crypto als belegging, dan vind ik het slim. Ik denk dat crypto's deel moeten uitmaken van iemands gediversifieerde portefeuille. (...) Dit is wél speculatief, en een van de dingen die ik in mijn lessen leer, is dat het oké is om iets te bezitten dat speculatief is. Je moet toegeven dat het speculatief is. Het zijn geen aandelen Procter & Gamble, Coca Cola of Apple. Maar ik accepteer speculatie. Toen ik Mad Money begon, zei ik ook: 'Ik vind dat je moet diversifiëren en ik denk dat je een goudvoorraad moet hebben'.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties