Goedemorgen Bitcoin: Chinese jacht op mining farms

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

In Afrika is een forse bitcoin adoptiegolf gaande

De adoptie van cryptocurrency’s op het continent Afrika is keihard gegroeid de afgelopen 12 maanden. Volgens Chainalysis, een bedrijf dat blockchaindata analyseert en clustert, gaat het om een groei van 1200% afgaande op transactievolume ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In landen in Kenia, Nigeria, Zuid-Afrika en Tanzania staan in de top 20 van de Crypto Adoption Index van hetzelfde Chainalysis. Een van de verklaringen voor de groei is de opkomst van peer-to-peer platformen om aan met name je bitcoin te komen.

Coinbase wil bitcoin derivaten aanbieden

Coinbase wil bitcoin futures aan gaan bieden. Dat blijkt uit hun aanvraag voor een lidmaatschap van de National Futures Association, meldt Bloomberg.

De Amerikaanse cryptobeurs wil dé plek zijn waar je alles kunt doen wat je hartje begeert als je bezig bent met bitcoin of andere delen van de industrie.

En daar horen volgens het beursgenoteerde bedrijf ook derivaten bij. Coinbase is zeker geen bitcoin only bedrijf, dus naast bitcoin mikt het handelshuis ongetwijfeld ook op derivaten voor andere tokens.

Chinese provincie gaat illegale Bitcoin miners opspeuren

Bitcoin miners in de Chinese regio Binnen-Mongolië krijgen te maken met extra controles. Een aannemer heeft de opdracht gekregen om illegale miners op te sporen.

Eerder dit jaar legde China landelijk de bitcoin handel aan banden. Dat wil zeggen: regio’s waar veel datacentra stonden gericht op BTC gingen streng handhaven op een verbod. Dat zorgde voor een ware exodus uit de voorheen populaire provincies voor ondernemers in deze indsutrie.

De overgebleven miners krijgen te maken met strenge handhaving van de staat.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!