Coinbase wil bitcoin derivaten aanbieden

Coinbase wil bitcoin futures aan gaan bieden. Dat blijkt uit hun aanvraag voor een lidmaatschap van de National Futures Association, meldt Bloomberg.

De Amerikaanse cryptobeurs wil dé plek zijn waar je alles kunt doen wat je hartje begeert als je bezig bent met bitcoin of andere delen van de industrie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

En daar horen volgens het beursgenoteerde bedrijf ook derivaten bij. Coinbase is zeker geen bitcoin only bedrijf, dus naast bitcoin mikt het handelshuis ongetwijfeld ook op derivaten voor andere tokens.

Het is onduidelijk of en wanneer de cryptobeurs toegang krijgt tot de National Futures Association. Deze groep is een zelfregulerend organisatie specifiek gericht op de industrie rondom derivaten in Amerika.

Bitcoin derivaten

Bitcoin derivaten zoals futures zijn enorm populair. Tal van grote cryptobeurzen bieden het in verschillende vormen aan. Concurrent Binance zag in de afgelopen 24 uur een future handelsvolume van ruim $17 miljard (!). Er valt dus wel wat te halen in deze tak van sport.

Binance wacht overigens helemaal niet op een lidmaatschap van bepaalde groepen in een land om hun diensten uit te rollen. Zij pakken het anders aan en dat heeft tot gevolg dat ze regelmatig op de vingers worden getikt door toezichthouders. Zo stopte Binance recentelijk met het aanbieden van bitcoin derivaten in Nederland.

Naast cryptobeurzen kun je je ook wagen aan de future-handel bij CME Group. Dit bedrijf opereert de grootste derivatenbeurs ter wereld, daar zijn ook bitcoin futures te verhandelen.

Een ander Amerikaans bedrijf, Kraken, biedt ook verschillende derivaten aan. Die dienst is echter niet te gebruiken door Amerikanen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...